Annonce. Denne opskrift på kartoffeldeller og efterårssalat er lavet i samarbjede med Valsemøllen Green Life.
Kartoffeldeller lavet på en base af kødfri fars og bagte kartofler og søde kartofler. Stegt sprøde og gyldne i en lækker kombi af smør og olivenolie.
Måske du allerede nu tænker at opskriften kræver en hulens masse tid – for bagte kartofler skal have lang tid i ovnen for at blive møre.
Men næ nej, ikke denne gang!
Vi fyrer kartofler og søde kartofler i mikroovnen i stedet – så går der kun 10 minutter til du har gennembagte kartofler. Nemt ikke?
Opskrift på vegetariske kartoffeldeller i samarbejde med Valsemøllen Green Life
De bagte kartofler har fået selskab af en pose kødfri fars fra Valsemøllen Green Life. Den holder nemlig perfekt sammen på den bagte kartoffelmasse sammen med lidt æg, havregryn og mælk (som sagtens kan erstattes af plantemælk eller vand).
Derudover så giver den kødfri fars en letkrydret smag og sørger for at mætheden er i top. Prøv også at lave kartoffeldelle med den karry-krydrede variant eller en mere sommerlig udgave med tomat og timian.
Vegetariske kartoffeldeller
Ingredienser
- 1 pose kødfri fars, mildt krydret, fra Valsemøllen Green Life
- 375 g kartofler (ca. 5 stk.)
- 225 g søde kartofler (ca. 2 stk.)
- 2 dl mælk
- 2 æg
- 1 dl havregryn
- 1 tsk frisk timian eller ½ tsk tørret timian
SÅDAN GØR DU
- Læg kartoflerne på en tallerken og bag dem i mikroovnen ved høj effekt i 10 minutter eller indtil de er møre (almindelige kartofler skal muligvis have et par minutter ekstra).
- Skær de bagte kartofler i halve og skrab indholdet ud i en skål. Mos dem lidt med en gaffel.
- Rør mælk, havregryn, timian, æg og kødfri fars i de bagte kartofler og lad farsen trække i 5 minutter.
- Form dine kartoffeldeller i den størrelse du ønsker dog ikke alt for tykke.
- Steges sprøde og gyldne på begge sider, på en pande i lidt olie eller smør.
Efterårssalat med kål, æble, quinoa og edamame
Server en sprød efterårssalat til kartoffeldellerne – det passer sig så godt til på denne årstid! Her er kålen krudtet op med både quinoa og edamamebønner.
Kålsalat med quinoa og edamame
Ingredienser
- 1 dl quinoa fra Valsemøllen
- 150 g fintsnittet spidskål eller anden kål
- 100 g edamamebønner
- 2 små æbler skåret i tynde både
- 1 håndfuld hasselnødder
- 3 spsk olivenolie
- 3 spsk æblevidereddike eller hvidvinseddike
- 1 lille tsk sød sennep
- 1 lille tsk honning
- salt og peber
SÅDAN GØR DU
- Kog quinoa efter posens anvisning og lad den køle helt.
- Rør en dressing af olivenolie, æblecidereddike, sennep, honning, salt og peber og vend den kogte quinoa heri.
- Vend fintsnittet kål, tyndtskårne æbler, edamamebønner og grofthakkede hasselnødder i quinoaen
Skriv et svar