• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

anja suldrup

  • BLOG
  • Opskrifter
  • OM
  • KONTAKT
  • ANNONCERING

Vegetariske kartoffeldeller med kålsalat

Annonce. Denne opskrift på kartoffeldeller og efterårssalat er lavet i samarbjede med Valsemøllen Green Life.

vegetariske kartoffeldeller med kålsalat - opskrift

Kartoffeldeller lavet på en base af kødfri fars og bagte kartofler og søde kartofler. Stegt sprøde og gyldne i en lækker kombi af smør og olivenolie.

Måske du allerede nu tænker at opskriften kræver en hulens masse tid – for bagte kartofler skal have lang tid i ovnen for at blive møre.

Men næ nej, ikke denne gang!

Vi fyrer kartofler og søde kartofler i mikroovnen i stedet – så går der kun 10 minutter til du har gennembagte kartofler. Nemt ikke?

Vegetariske frikadeller med kartoffel

Opskrift på vegetariske kartoffeldeller i samarbejde med Valsemøllen Green Life

De bagte kartofler har fået selskab af en pose kødfri fars fra Valsemøllen Green Life. Den holder nemlig perfekt sammen på den bagte kartoffelmasse sammen med lidt æg, havregryn og mælk (som sagtens kan erstattes af plantemælk eller vand).

Derudover så giver den kødfri fars en letkrydret smag og sørger for at mætheden er i top. Prøv også at lave kartoffeldelle med den karry-krydrede variant eller en mere sommerlig udgave med tomat og timian.

Vegetariske frikadeller med kartoffel
Udskriv Pin

Vegetariske kartoffeldeller

Antal 4 personer

Ingredienser

  • 1 pose kødfri fars, mildt krydret, fra Valsemøllen Green Life
  • 375 g kartofler (ca. 5 stk.)
  • 225 g søde kartofler (ca. 2 stk.)
  • 2 dl mælk
  • 2 æg
  • 1 dl havregryn
  • 1 tsk frisk timian eller ½ tsk tørret timian

SÅDAN GØR DU

  • Læg kartoflerne på en tallerken og bag dem i mikroovnen ved høj effekt i 10 minutter eller indtil de er møre (almindelige kartofler skal muligvis have et par minutter ekstra).
  • Skær de bagte kartofler i halve og skrab indholdet ud i en skål. Mos dem lidt med en gaffel.
  • Rør mælk, havregryn, timian, æg og kødfri fars i de bagte kartofler og lad farsen trække i 5 minutter.
  • Form dine kartoffeldeller i den størrelse du ønsker dog ikke alt for tykke.
  • Steges sprøde og gyldne på begge sider, på en pande i lidt olie eller smør.
Quinoasalat med spidskål, æble og edamamebønner - opskrift

Efterårssalat med kål, æble, quinoa og edamame

Server en sprød efterårssalat til kartoffeldellerne – det passer sig så godt til på denne årstid! Her er kålen krudtet op med både quinoa og edamamebønner.

Quinoasalat med spidskål, æble og edamamebønner - opskrift
Udskriv Pin

Kålsalat med quinoa og edamame

Antal 4 personer

Ingredienser

  • 1 dl quinoa fra Valsemøllen
  • 150 g fintsnittet spidskål eller anden kål
  • 100 g edamamebønner
  • 2 små æbler skåret i tynde både
  • 1 håndfuld hasselnødder
  • 3 spsk olivenolie
  • 3 spsk æblevidereddike eller hvidvinseddike
  • 1 lille tsk sød sennep
  • 1 lille tsk honning
  • salt og peber

SÅDAN GØR DU

  • Kog quinoa efter posens anvisning og lad den køle helt.
  • Rør en dressing af olivenolie, æblecidereddike, sennep, honning, salt og peber og vend den kogte quinoa heri.
  • Vend fintsnittet kål, tyndtskårne æbler, edamamebønner og grofthakkede hasselnødder i quinoaen
Vegetar kartoffeldeller med quinoasalat med kål og æbler

Se også:

Grillet spidskål med mormordressing, ærter og ristet boghvede
Bruschetta med pesto og hvide bønner
Vegetariske, italienske parmesanboller i spinatsalat
Bagte rødbeder med sveskeblommer og brombærindkog
Previous Post: « Sund gulerodskage med fuldkorn
Next Post: Hvid gløgg med æblemost (alkolholfri) »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Mad i sæson.  En blog for dig, der gerne vil mærke årets gang i køkkenet og spise efter årstiden.

Primært  plantemad, men med rigelig plads til fredagskage!

Dav, jeg er Anja. Cand.scient i fødevareinnovation og sundhed (læs madnørd), og med drømme om landliv, køkkenhave og hønsehus. Snart tak!

Lær mere | Kontakt | Samarbejde

  • Email
  • Instagram
  • Pinterest




Nyhedsbrev

Sæsonaktuelle opskrifter til din indbakke?

SOMMEROPSKRIFTER

Græsk salat - opskrift på sommersalat
Grillede rejer med melonsalat - opskrift
Frugtsalat med syrnet fløde - opskrift på sommerdessert med vandmelon og jordbær
Boghvedesalat med gulerødder og beder - opskrift
Cremet tomatsuppe med porre - opskrift
Blommekage med flødeskum - opskrift på roulade
Spidskålssalat - opskrift på grillstegt kål med flødedressing og sprød boghvede
Cremet salat med blomkål, purløg og ristet boghvede - opskrift




Footer

Instagram has returned invalid data.

Om Anja

Cand.scient i Fødevareinnovation & Sundhed - altså, madnørd...

Lær mere...

Populære opskrifter

Burger med rødbedebøf - opskrift på den bedste vegetarburger

Rødbede Burger

Vildgæret surdej - Guide til hjemmelavet surdej på vildtgær fra æbler

Vildgæret surdej – lavet med æbleskræller

Undgå blød tærtebund - få opskrift på sprød tærtebund

Tærtebund – guide til den perfekte, sprøde mørdej

Copyright © 2023 · WWW.ANJASULDRUP.DK