• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

anja suldrup

  • BLOG
  • Opskrifter
  • OM
  • KONTAKT
  • ANNONCERING

Vegetariske krebinetter og grillede grøntsager

Annonce. Denne opskrift på vegetariske krebinetter indeholder reklame for Valsemøllen.

Kikærtekrebinetter - vegetariske frikadeller med urter og sommergrønt

Traditionel dansk mad i vegetarisk udgave – forventningsafstemmelse

Vores gode danske favoritter har det med at være ret kød-tunge, men mange af dem kan sagens laves i en vegetarisk udgave med stor succes.

Se bare de her krebinetter!

De ligner en krebinet i form og farve – men ærligt, så skal du ikke forvente smagen af en krebinet, for så bliver du skuffet.

Men de smager pivgodt! Bare ikke af krebinet.

Generelt vil man kun opleve skuffelse, hvis man forventer, at en vegetarisk “kopi” af en traditionel ret smager af det samme.

Det gør det ikke.

Derfor er det forholdsvist sjældent, at jeg forsøger at gøre danske klassikere vegetariske – fordi forventningerne til smagen er at det skal smage som det plejer.

Hvilket er synd, for vegetarisk mad kan virkelig være en smagfuld oplevelse. Og det oplever man måske ikke i samme grad, hvis man går og drømmer om en vegetariske krebinet som, jaa, smager af krebinet.

Det var vist dagens disclaimer.

Spis vegetarisk fordi du gerne vil have nye smagsoplevelser! (og gerne vil passe på vores Jord)

vegetariske krebenitter - opskrift på kikærtekrebinetter med krydderurter

Opskrift på vegetariske krebinetter i samarbejde med Valsemøllen

De vegetariske krebinetter tager udgangspunkt i kødfri fars fra Valsemøllen.

Farsen er erstattet med deres kødfri fars, der er baseret på kikærter og kartofler. Men foruden den kødfri fars indeholder krebinetterne også couscous, der giver en rigtig god tekstur. Smagen kommer fra en stor håndfuld krydderurter, rødløg og hvidløg.

I denne omgang bød haven på persille, løgkarse og skvalderkål, men du kan bruge de krydderurter, der netop smager dig bedst.

Relateret: Vegetarisk Curry Nugget Burger

Som tilbehør til kikærte-krebinetterne grillede jeg nogle sommergrøntsager – dem får du opskriften på helt nederst på siden under opskriften på de krebinetterne.

kødfri fars
vegetariske krebenitter - opskrift på kikærtekrebinetter med krydderurter
Udskriv Pin

Vegetariske krebinetter

Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 1 pose Valsemøllen Green Life kødfri fars, klassisk krydret
  • 100 g fuldkornscouscous
  • 1 stor håndfuld krydderurter (eksempelvis persille, skvalderkål, løgkarse)
  • 1 lille rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 3 æg
  • 2 dl vand
  • olie og smør til stegning

SÅDAN GØR DU

  • Tilbered couscous efter anvisningen på pakken.
  • Hak krydderurter, rødløg og hvidløg.
  • Rør couscous, kødfri fars, det hakkede grønt, løg og hvidløg sammen med æg og vand til en fast fars.
  • Form 10 krebenitter og steg dem i en blanding af olie og smør til de er gyldne på begge sider.

Opskrift på grillede sommergrøntsager

Server de sommerlige vegetarkrebinetter med sæsonens grøntsager.

Her er det nye gulerødder, asparges og forårsløg, der har været en tur på grillpanden og som er vendt med lidt smeltet smør lige før servering.

Grillede sommergrøntsager - grillede gulerødder, asparges og forårsløg
Grillede sommergrøntsager - grillede gulerødder, asparges og forårsløg
Udskriv Pin

Grillede sommergrøntsager

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 10 små nye gulerødder
  • 1 bundt asparges
  • 1 bundt forårsløg
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk smør
  • havsalt

SÅDAN GØR DU

  • Rens alle grøntsagerne. Knæk asparges, del gulerødder og forårsløg på langs.
  • Varm en grillpande (eller den rigtige grill) godt op.
  • Vend grøntsagerne i olivenolie og steg dem til de har fået fine grillstriber, og er let møre men stadig med masser af bid i.
  • Smelt smørret i en lille gryde eller stegepande og vend grøntsagerne heri lige før servering.
Nem vegetarisk aftensmad - opskrift

Se også:

Bagt rødbedesalat med rygeostcreme og knas
Vegetarisk burger - The Curry Nugget Burger
Nem sommerdessert - vandmelon og jordbær med syrnet fløde og mynte
Ricotta dip med vilde urter
Previous Post: « Spidskålssalat med grillede nektariner
Next Post: Tomattærte med ricotta og krydderurter »

Reader Interactions

Comments

  1. Stine Byager

    8. august 2019 at 12:28

    Vildt spændende, de må hjem og afprøves

    Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Mad i sæson.  En blog for dig, der gerne vil mærke årets gang i køkkenet og spise efter årstiden.

Primært  plantemad, men med rigelig plads til fredagskage!

Dav, jeg er Anja. Cand.scient i fødevareinnovation og sundhed (læs madnørd), og med drømme om landliv, køkkenhave og hønsehus. Snart tak!

Lær mere | Kontakt | Samarbejde

  • Email
  • Instagram
  • Pinterest




Nyhedsbrev

Sæsonaktuelle opskrifter til din indbakke?

SOMMEROPSKRIFTER

Græsk salat - opskrift på sommersalat
Grillede rejer med melonsalat - opskrift
Frugtsalat med syrnet fløde - opskrift på sommerdessert med vandmelon og jordbær
Boghvedesalat med gulerødder og beder - opskrift
Cremet tomatsuppe med porre - opskrift
Blommekage med flødeskum - opskrift på roulade
Spidskålssalat - opskrift på grillstegt kål med flødedressing og sprød boghvede
Cremet salat med blomkål, purløg og ristet boghvede - opskrift




Footer

Instagram has returned invalid data.

Om Anja

Cand.scient i Fødevareinnovation & Sundhed - altså, madnørd...

Lær mere...

Populære opskrifter

Burger med rødbedebøf - opskrift på den bedste vegetarburger

Rødbede Burger

Vildgæret surdej - Guide til hjemmelavet surdej på vildtgær fra æbler

Vildgæret surdej – lavet med æbleskræller

Undgå blød tærtebund - få opskrift på sprød tærtebund

Tærtebund – guide til den perfekte, sprøde mørdej

Copyright © 2023 · WWW.ANJASULDRUP.DK