• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

anja suldrup

  • BLOG
  • Opskrifter
  • OM
  • KONTAKT
  • ANNONCERING

Vegetariske, italienske parmesanboller i spinatsalat

Annonce. Denne opskrift på vegetariske, italienske parmesanboller indeholder reklame for Valsemøllen Green Life.

Italiensk-inspireret parmesanboller i spinatsalat og med tomattapenade - opskrift med kødfri fars

Spinatsalat med italienske parmesanboller af kødfri fars

Jeg er gået all-in på smagen af sommer – altså smage af middelhav og Italien. Det blev til vegetariske kødboller med parmesan i en spinatsalat med sprøde croutoner, ristede pinjekerner og en tapenade af soltørrede tomater som fungerer, som en slags dressing.

Det smager af sol, sommer og ture til stranden.

Parmesan er desuden rigtig høj på umami, som mange vegetariske retter ellers er fattige på. Derfor er parmesan en eminent smagsgiver i det vegetariske køkken, hvor den kan give noget tyngde i smagen.

Kødfri fars - opskrift på vegetariske "kødboller"

Vegetariske “kødboller” af kødfri fars i samarbejde med Valsemøllen Green Life

I opskriften har jeg benyttet Valsemøllens kødfri fars med tomat og timian. Når man åbner posen bliver man mødte af den mest vidunderlige, kraftfulde duft af timian – så ved man bare, at det her nok skal blive godt!

Den kødfri fars er nem at arbejde med og gør det nemt for alle at tage en kødfri dag i ny og næ.

Den kan bruges til mange andre ting end lige vegetariske kødboller – jeg har eksempelvis tidligere lavet kartoffel socca (en slags fladbrød), vegetarisk karryburger og en forårsquiche med stor succes.

 

Find opskriften på vegetariske parmesanboller her:

Italienske parmesanboller i spinatsalat og med tomattapenade - opskrift med kødfri fars
Udskriv Pin

Italiensk-inspirerede parmesanboller i spinatsalat med tomattapenade

Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 8 minutter
Samlet tid 38 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

Italiensk-inspirerede parmesanboller

  • 1 pose kødfri fars med tomat og timian fra Valsemøllen
  • 1 dl rasp
  • 0,5 dl revet parmesan ost
  • 3 æg
  • 2 dl vand
  • 1 fed hvidløg
  • 1 potte persille
  • 2 spsk smør til stegning
  • 2 spsk olivenolie til stegning

Tomattapenade

  • 75 g soltørrede tomater i olie
  • 25 g sorte oliven uden sten
  • 2 spsk ristede pinjekerner
  • 0,5 dl olivenolie
  • 2 tsk æblecidereddike
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk sukker

Desuden

  • 150 g baby spinat
  • 6 forårsløg
  • 2 spsk ristede pinjekerner
  • brødcroutoner*

SÅDAN GØR DU

Italiensk-inspirerede parmesanboller

  • Bland posens indhold med rasp, revet parmesan og hvidløg.
  • Rør æg og vand i og lad det hvile i 5 minutter mens ingredienserne suger væsken til sig.
  • Hak persille og vend det i.
  • Form 50 små parmesanboller (1 tsk fars per styk).
  • Steg dem i olivenolie og smør til de har taget farve på alle sider. 

Tomattapenade

  • Blend ristede pinjekerner med soltørrede tomater og oliven.
  • Smag til med salt, sukker og æblecidereddike. 

Spinatsalat

  • Skyl og tør spinaten. Snit forårsløgene.
  • Bland spinat, forårsløg, sprøde croutoner og parmesanboller. Server med tomattapenade. 

Noter

*kan købes færdige, eller laves af daggammelt brød stegt i olivenolie og drysset med fint salt

 

Se også:

Hjemmelavet broccolisalat med ymer-dressing, tranebær og bacon
Flammkuchen med rødløg, serano og ukrudtssalat
Nem sommerdessert - vandmelon og jordbær med syrnet fløde og mynte
Balsamisk æbleeddike / æblebalsamico
Previous Post: « Rabarbergrød
Next Post: Naanbrød – pandestegte fladbrød »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Mad i sæson.  En blog for dig, der gerne vil mærke årets gang i køkkenet og spise efter årstiden.

Primært  plantemad, men med rigelig plads til fredagskage!

Dav, jeg er Anja. Cand.scient i fødevareinnovation og sundhed (læs madnørd), og med drømme om landliv, køkkenhave og hønsehus. Snart tak!

Lær mere | Kontakt | Samarbejde

  • Email
  • Instagram
  • Pinterest




Nyhedsbrev

Sæsonaktuelle opskrifter til din indbakke?

SOMMEROPSKRIFTER

Græsk salat - opskrift på sommersalat
Grillede rejer med melonsalat - opskrift
Frugtsalat med syrnet fløde - opskrift på sommerdessert med vandmelon og jordbær
Boghvedesalat med gulerødder og beder - opskrift
Cremet tomatsuppe med porre - opskrift
Blommekage med flødeskum - opskrift på roulade
Spidskålssalat - opskrift på grillstegt kål med flødedressing og sprød boghvede
Cremet salat med blomkål, purløg og ristet boghvede - opskrift




Footer

Instagram did not return a 200.

Om Anja

Cand.scient i Fødevareinnovation & Sundhed - altså, madnørd...

Lær mere...

Populære opskrifter

Burger med rødbedebøf - opskrift på den bedste vegetarburger

Rødbede Burger

Vildgæret surdej - Guide til hjemmelavet surdej på vildtgær fra æbler

Vildgæret surdej – lavet med æbleskræller

Undgå blød tærtebund - få opskrift på sprød tærtebund

Tærtebund – guide til den perfekte, sprøde mørdej

Copyright © 2023 · WWW.ANJASULDRUP.DK