• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

anja suldrup

  • BLOG
  • Opskrifter
  • OM
  • KONTAKT
  • ANNONCERING

Verdens bedste æblekage med hasselnøddekaramel og kanel

Verdens bedste æblekage med hasselnøddekaramel

Billederne burde kunne overbevise jer!

Det her er verdens bedste æblekage!

 

Den er blød og svampet i midten og ovenpå har den et lag af karameliserede æbler og hasselnødder. YUM ! ♡

Jeg har inviteret familien på boller og kage i starten af oktober i forbindelse med at jeg kravler op ad aldersstigen. Og det kræver selvfølgelig en testbagning først! Og da jo er efterår, så synes jeg, at æblekage måtte være det helt rigtige kagevalg!

Jeg er i hvert fald ovenud ekstatisk over resultatet og brugte en hel fredag eftermiddag på at skyde billeder af den. Den er jo super fotogen! Så det krævede et billede fra alle vinkler af; ovenfra, 45 grader og i øjenhøjde. 2 af dem har i glæde af i dette indlæg.

Server den gerne mens den stadig er lidt lun og med en god klat cremefraiche. Lidt syre fra cremefraichen vil klæde æblekagen, da den ellers kan virke meget sød.

Verdens bedste æblekage med hasselnøddekaramel

Vild med æblekage? Så prøv også min æblekage med marcipan!

Find opskriften på æblekagen lige her:

 

Verdens bedste æblekage med hasselnøddekaramel
Udskriv Pin

Æblekage med hasselnøddekaramel og kanel

Verdens bedste æblekage! Den er blød og svampet i midten og har et lækkert lag af karameliserede æbler og hasselnødder ovenpå med en snært af kanel.
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 1 time 15 minutter
Samlet tid 1 time 45 minutter
Antal 8 personer

Ingredienser

Æblekage:

  • 2 æg
  • 200 g sukker
  • 100 g creme fraiche 9% eller ymer
  • 200 g smør
  • 200 g mel
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 1/4 tsk salt
  • 200 g æbler skrællet og skåret i tern
  • 2 røde æbler skåret i tynde både

Hasselnøddekaramel:

  • 25 g æblesirup (se link til opskrift nederst eller brug en anden sirup)
  • 25 g brun farin
  • 10 g smør
  • 1/2 tsk stødt kanel
  • hasselnøddeflager

SÅDAN GØR DU

Æblekage:

  • Tænd ovnen på 180 grader C.
  • Pisk æg, sukker og vaniljesukker hvidt. 
  • Vend creme fraichen i æggesnapsen.
  • Smelt smørret, lad det køle lidt og vend det så i dejen.
  • Bland mel, bagepulver og salt og bland det i dejen. 
  • Vend til sidst æbletern i dejen og skrab den over i en smurt springform (Ø 20cm).
  • Læg æblebådene ovenpå kagen i et smukt mønster. 
  • Bag æblekagen i 45 minutter.

Hasselnøddekaramel:

  • Smelt farin, æblesirup og smør sammen i en lille gryde.
  • Når kagen har bagt 45 minutter, tages den ud og karamelmassen fordeles udover. 
  • Drys med hasselnøddeflager og sæt kagen tilbage i ovnen og lad den bage yderligere 30 minutter eller indtil kagen er færdigbagt i midten. 
  • Gør sig bedst lun og med en klat cremefraiche til!

Link til æblesirup.

Se også:

Finskbrød with a twist
Æblekage med brombær og marcipan
Koldskålskage med kammerjunkebund og jordbær
Konfektkage
Previous Post: « Æblesirup (uden tilsat sukker)
Next Post: Morgenmild perlebyggrød »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Mad i sæson.  En blog for dig, der gerne vil mærke årets gang i køkkenet og spise efter årstiden.

Primært  plantemad, men med rigelig plads til fredagskage!

Dav, jeg er Anja. Cand.scient i fødevareinnovation og sundhed (læs madnørd), og med drømme om landliv, køkkenhave og hønsehus. Snart tak!

Lær mere | Kontakt | Samarbejde

  • Email
  • Instagram
  • Pinterest




Nyhedsbrev

Sæsonaktuelle opskrifter til din indbakke?

SOMMEROPSKRIFTER

Græsk salat - opskrift på sommersalat
Grillede rejer med melonsalat - opskrift
Frugtsalat med syrnet fløde - opskrift på sommerdessert med vandmelon og jordbær
Boghvedesalat med gulerødder og beder - opskrift
Cremet tomatsuppe med porre - opskrift
Blommekage med flødeskum - opskrift på roulade
Spidskålssalat - opskrift på grillstegt kål med flødedressing og sprød boghvede
Cremet salat med blomkål, purløg og ristet boghvede - opskrift




Footer

Instagram did not return a 200.

Om Anja

Cand.scient i Fødevareinnovation & Sundhed - altså, madnørd...

Lær mere...

Populære opskrifter

Burger med rødbedebøf - opskrift på den bedste vegetarburger

Rødbede Burger

Vildgæret surdej - Guide til hjemmelavet surdej på vildtgær fra æbler

Vildgæret surdej – lavet med æbleskræller

Undgå blød tærtebund - få opskrift på sprød tærtebund

Tærtebund – guide til den perfekte, sprøde mørdej

Copyright © 2023 · WWW.ANJASULDRUP.DK