Go Back

Helstegt kylling med rodfrugter og urtesauce

Ved at pensle kyllingen med smeltet smør er der garanti for sprødt, lækkert skind!
Forb. tid30 min
Tilb. tid1 t 30 min
Samlet tid2 t
Antal: 4 personer
Forfatter: Anja Suldrup

Ingredienser

Kylling

  • 1 hel kylling
  • smør
  • hvidløg
  • friske urter - f.eks. timian
  • salt og peber

Rodfrugter

  • små kartofler
  • pastinakker
  • gulbeder
  • jordskokker
  • koldpresset rapsolie
  • salt
  • friske urter - f.eks. timian

Urtesauce

  • 4 æggeblommer
  • 4 spsk smør
  • 1 tsk æblecidereddike
  • ½ tsk sukker
  • ½ rødløg
  • purløg, persille eller andre friske urter
  • salt og peber

Sådan gør du

Kylling og rodfrugter

  • Tænd ovnen på 200 grader C. 
  • Vask alle rodfrugterne fri for jord og del dem i mindre stykker. 
  • Vend dem med rapsolie, salt og urter i et ildfast fad.
  • Skyl kyllingen i koldt vand og rens godt indvendigt. 
  • Dup kyllingen tør med køkkenrulle og pensl med smeltet smør, drys med salt og urter.
  • Placer kyllingen ovenpå rodfrugterne - aller helst på en rist over rodfrugterne, så der er kan komme varm luft hele vejen rundt om kyllingen, så den bliver sprød på alle sider. 
  • Sæt rodfrugter og kylling i ovnen og lad dem stege i 1,5 time (forsøgte først selv med 1 time, men kyllingen var stadig rå inderst).

Urtesauce

  • Saucen laves over vandbad. 
  • Rør æggeblommerne sammen over vandbad og pisk indtil de er skummende (kan tage lidt tid).
  • Kom æblecidereddike og sukker ved og rør indtil sukker er opløst. 
  • Lad smørret smelte i og vend til sidste meget finthakket rødløg og urter heri. 
  • Smag til med salt.
  • OBS! Saucen skal serveres med det sammen, da nedkølling vil gøre at smørret sætter sig igen.