Go Back

Tørrede æbleringe

Lav endelig rigeligt! Det er min erfaring af disse skønne tørrede æbleringe hurtigt får ben at gå på; enten som en sund snack, som sødme i granolas og bagværk eller som en skøn og personlig værtindgave. 
Forfatter: Anja Suldrup

Ingredienser

  • Røde æbler - gerne Ingrid Marie æbler men alle slags kan bruges!

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen till 100 grader varmluft
  • Skyl æblerne og tør dem i et viske stykke. 
  • Fjern kernehuset med en udstikker (eller lad det helt være).
  • Skær æbler i skiver af et par millimeters tykkelse eller i små tern af 4x4 mm.
  • Fordel æbleskiver/tern på en bageplade med bagepapir og tør dem i ovnen i 1-1,5 time for æbleringe og 1,5-2 timer for æbletern. 
  • Opbevar de tørrede æbleskiver/tern i et lufttæt beholder - enten en kagedåse eller et sylteglas (især smukt i sylteglasset!)