Tørrede æbleringe
Lav endelig rigeligt! Det er min erfaring af disse skønne tørrede æbleringe hurtigt får ben at gå på; enten som en sund snack, som sødme i granolas og bagværk eller som en skøn og personlig værtindgave.
Forfatter: Anja Suldrup
- Røde æbler - gerne Ingrid Marie æbler men alle slags kan bruges!
Forvarm ovnen till 100 grader varmluft
Skyl æblerne og tør dem i et viske stykke.
Fjern kernehuset med en udstikker (eller lad det helt være).
Skær æbler i skiver af et par millimeters tykkelse eller i små tern af 4x4 mm.
Fordel æbleskiver/tern på en bageplade med bagepapir og tør dem i ovnen i 1-1,5 time for æbleringe og 1,5-2 timer for æbletern.
Opbevar de tørrede æbleskiver/tern i et lufttæt beholder - enten en kagedåse eller et sylteglas (især smukt i sylteglasset!)