æblesmør - hjemmelavet "smør" lavet på æble
Udskriv

Æblesmør

Skønneste smørbare sag med koncentreret og aromatisk smag af æbler. Skøn både til morgenbordet eller til desserter. 
Forb. tid10 min
Tilb. tid1 t 30 min
Samlet tid1 t 40 min
Antal: 2 dl
Forfatter: Anja Suldrup

Ingredienser

  • 5 æbler
  • 2 dl vand
  • 100 g sukker

Sådan gør du

  • Skær æblerne i tern - de behøver hverken at fjerne skræl eller kernehus. 
  • Kom æbletern i en gryde med vand og lad dem koge møre (ca. 30 minutter).
  • Mos æblerne igennem en sigte, så du kun har skræller og kernehus tilbage i sigten. 
  • De mosede æbler røres sammen med sukker sættes tilbage på blusset. 
  • Lad nu æblemosen karamellisere ved middelvarme indtil den har den rette farve (tager mindst en time, men nok længere end det). Du skal røre med jævne mellemrum så ikke det brænder på - særligt hen mod slutningen af processen. 
  • Den færdige æblesmør kommes på skoldet glas og opbevares efterfølgende på køl.  

Noter

Jeg spår at den kan holde sig en uges tid på køl, men du kan forlænge holdbarheden ved at skylle de skoldede glas med atamon - men med al sandsynlighed vil det ikke være et problem med holdbarheden, da glasset hurtigt vil blive spist op!