Go Back

Mormors kringle

TIl ære for min mormor: hendes uimodståelige Sankt Hans kringle 
Forfatter: Anja Suldrup

Ingredienser

Kringledej

  • 75 g gær
  • 2 dl mælk
  • 1 æg
  • 500 g hvedemel
  • 100 g sukker
  • 150 g margarine
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk stødt kardemomme

Remonce

  • 125 g margarine
  • 125 g sukker
  • 50 g rosiner (kan udelades - har jeg tendens til)

Desuden

  • hakkede hasselnødder eller mandler
  • perlesukker
  • æg til pensling

Sådan gør du

  • Bland alle de tørre ingredienser til dejen. 
  • Kom sukker, mælk og margarine i en gryde og varm det op til margarinen er smeltet. 
  • Lad mælken køle til lillefingervarm og rør æg og gær ud heri. Rør den lune mælk i de tørre ingredienser og rør dem sammen.
  • Drys mel på køkkenbordet og ælt dejen kort. Der skal eventuelt bruges lidt ekstra mel, men dejen må ikke blive tør. 
  • Lad dejen hæve i 20 minutter. I mellemtiden røres blødt margarine med sukker.
  • Slå dejen ned og rul den ud til en lang pølse. Rul den ud til en 12-15 cm bred strimmel og fordel remoncen (og rosiner) i en stribe på midten. Fold dejen sammen mod midten. 
  • Anbring kringlen på en bageplade, pensl med sammenpisket æg og drys med hakkede nødder og perlesukker. 
  • Efterhæves i 15 minutter og bages ved 200 grader i 20-25 minutter.