Opskrift på hjemmelavet havremælk med honning
Udskriv

Hjemmelavet havremælk

Hjemmelavet havremælk er et skønt vegetariske alternativ til komælk. Vil du have en vegansk udgave kan du erstatte honning med dadler eller helt udelade sødning. Prøv den i smoothies!
Forfatter: Anja Suldrup

Ingredienser

  • 100 g havregryn
  • 8-10 dl vand
  • 1 tsk honning

Sådan gør du

  • Lad havregryn udbløde i vand og honning natten over på køl. 
  • Udblødningen bevirker at mineraler bedre frigives, men skal du bruge havremælk her og nu, så springes udblødningen bare over. 
  • Blend godt.
  • Sigt havremælken gennem en et rent ostelærred - det kan tage sin tid, så brug gerne hænderne til at presse væsken ud.
  • Opbevares på køl og kan holde sig en 4-5 dage er min vurdering.