Små sommertærter med vaniljecreme og ribs på nøddebund
Udskriv

Små sommertærter med ribs

Antal: 6 stk
Forfatter: Anja Suldrup

Ingredienser

Nøddebunde

  • 2 små æg
  • 50 g sukker
  • 50 g hvedemel
  • 50 g hasselnødder
  • smør til forme

Kagecreme

  • 1 æg
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 25 g sukker
  • 25 g hvedemel
  • 2,5 dl mælk

Topping

  • 125 g ribs
  • flormelis

Sådan gør du

Nøddebunde

  • Pisk æg og sukker hvidt. 
  • Hak nødderne fint og vend mel og nøddemel i æggesnapsen. 
  • Fordel dejen i 6 små tærteforme smurt med smør. 
  • Bag ved 180 grader i 10-15 minutter. 

Vaniljecreme

  • Pisk æg, sukker, vanilje og mel sammen i en lille gryde. Hæld mælken ved.
  • Kog cremen op ved middelvarme og kog den igennem i 5 minutter mens der piskes. 
  • Hæld den færdige creme over i en skål og læg madfilm helt ned på overfladen så cremen ikke trækker skind. Lad den køle helt. 

Små tærter

  • Fordel vaniljecremen på nøddebundene - brug eventuelt en sprøjtepose.
  • Læg ribs ovenpå og drys med flormelis lige inden servering.