Rødbedesalat-1200x1500-q70-r70-1
Udskriv

Bagte rødbeder med sveskeblommer og brombærindkog

En lun og kraftfuld efterårssalat med bagte rødbeder og sveskeblommer, et indkog af brombær, honning og balsamico samt feta til at runde smagene af. 
Forb. tid10 min
Tilb. tid45 min
Samlet tid55 min
Antal: 2 personer
Forfatter: Anja Suldrup

Ingredienser

Bagte rødbeder med sveskeblommer:

  • 4 små, runde rødbeder
  • 8 sveskeblommer
  • 1 spsk koldpresset rapsolie
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk friskkværnet peber
  • 1 tsk sukker

Brombærindkog:

  • 125 g brombær (tøede, hvis fra frost)
  • 1,5 spsk balsamico
  • 1 god tsk honning
  • 0,5 tsk salt

Desuden:

  • Feta (i en mængde som du selv synes)
  • Grønt drys (eksempelvis fuglegræs som her)

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft. 
  • Vask rødbederne grundigt og skær bunden af. Del dem i kvarte, vend rødbederne i olie, salt og peber og læg dem i et fad.
  • Del sveskeblommerne og læg dem i fadet. 
  • Drys det hele med et tyndt lag sukker. 
  • Bages i 30-45 minutter - tjek om rødbederne er møre med en kødnål. 
  • Kom bær, balsamico og honning i en lille gryde og lad det koge ind til en tyk masse ved svag varme til. Smag til med salt. 
  • Anret de bagte rødbeder og blommer med brombærindkoget, knust feta og grønt drys.