En skøn fransk bønnesalat som er vendt i en olie-eddikedressing med soltørrede tomater og anrettet med karamelliserede løgringe, feta og sprøde croutoner
Antal: 4personer
Forfatter: Anja Suldrup
Ingredienser
Bønnesalat
600gfrosne bønner
4storeløg(eller 6 mindre)
1spsksmør
150gfeta
50gsoltørrede tomater
4spskkoldpresset rapsolie(eller olivenolie)
2spskæblecidereddike
1tskflydende honning
1tskhavsalt
friskkværnet peber
Croutoner
daggammelt brød(gerne groft)
2spskkoldpresset rapsolie
2fedhvidløg
havsalt
Sådan gør du
Croutoner
Skær brødet i 8 mm tykke skiver, skær dem i mindre stykker.
Varm olie og knust hvidløg op på panden og steg brødet heri. Drysses med havsalt.
Bønnesalat
Sæt en gryde over med letsaltet vand.
Pil løgene og skær dem i 4 mm tykke skiver. Steg dem i smør ved lav varme indtil de er karamelliserede.
Hak de soltørrede tomater fint og bland med olie, eddike, honning, salt og peber.
Kom bønnerne i det kogende vand og giv dem 4 minutter fra de kommer i. Hæld bønnerne over i en sigte og ryst dem fri for vand.
Vend bønnerne i dressingen, smag til og vip dem over på et fad. Fordel de karamelliserede løg og knust feta ovenpå.
Velbekomme!
Noter
I sæson kan friske bønner med fordel bruges, men så skal kogetiden tilpasses herefter.