Go Back

Fransk bønnesalat med karamelliserede løg

En skøn fransk bønnesalat som er vendt i en olie-eddikedressing med soltørrede tomater og anrettet med karamelliserede løgringe, feta og sprøde croutoner
Antal: 4 personer
Forfatter: Anja Suldrup

Ingredienser

Bønnesalat

  • 600 g frosne bønner
  • 4 store løg (eller 6 mindre)
  • 1 spsk smør
  • 150 g feta
  • 50 g soltørrede tomater
  • 4 spsk koldpresset rapsolie (eller olivenolie)
  • 2 spsk æblecidereddike
  • 1 tsk flydende honning
  • 1 tsk havsalt
  • friskkværnet peber

Croutoner

  • daggammelt brød (gerne groft)
  • 2 spsk koldpresset rapsolie
  • 2 fed hvidløg
  • havsalt

Sådan gør du

Croutoner

  • Skær brødet i 8 mm tykke skiver, skær dem i mindre stykker. 
  • Varm olie og knust hvidløg op på panden og steg brødet heri. Drysses med havsalt.

Bønnesalat

  • Sæt en gryde over med letsaltet vand. 
  • Pil løgene og skær dem i 4 mm tykke skiver. Steg dem i smør ved lav varme indtil de er karamelliserede. 
  • Hak de soltørrede tomater fint og bland med olie, eddike, honning, salt og peber. 
  • Kom bønnerne i det kogende vand og giv dem 4 minutter fra de kommer i. Hæld bønnerne over i en sigte og ryst dem fri for vand. 
  • Vend bønnerne i dressingen, smag til og vip dem over på et fad. Fordel de karamelliserede løg og knust feta ovenpå. 
  • Velbekomme!

Noter

I sæson kan friske bønner med fordel bruges, men så skal kogetiden tilpasses herefter.