Flammkuchen eller tarte flambee med rødløg, creme fraiche og seranoskinke
Udskriv

Flammkuchen med rødløg, serano og ukrudtssalat

Tysk-fransk specialitet 
Forb. tid20 min
Tilb. tid15 min
hævetid1 t
Samlet tid35 min
Antal: 2 stk
Forfatter: Anja Suldrup

Ingredienser

Dej

  • 15 g gær
  • 0,5 dl vand
  • 1,5 dl kærnemælk
  • 2 spsk olivenolie eller koldpresset rapsolie
  • 100 g fuldkornsmel
  • 150 g hvedemel
  • knsp salt

Fyld

  • 2 store spsk creme fraiche 18%
  • 2 rødløg
  • salt og peber
  • 8 skiver serano
  • 1 håndfuld fuglegræs eller andet grønt

Sådan gør du

  • Opløs gær i vand og bland med kærnemælk og olie.
  • Rør fuldkornsmel og salt i. 
  • Bland hvedemel i lidt ad gangen og ælt dejen godt igennem. Tilføj mere mel hvis nødvendigt.
  • Lad dejen hvile lunt i 1 time. 
  • Sæt en bageplade i ovnen, tænd og skru op på 250 grader. 
  • Del dejen i to og rul dem tyndt ud. Flyttes over på hver sit stykke bagepapir. 
  • Smør creme fraiche på bundene, pil rødløg, skær dem i tynde ringe og fordel dem på dine flammkuchen. Drys mes salt og peber. 
  • Træk bagepapiret med den første flammkuche over på den varme bageplade og bag i 15 minutter. Bag herefter den anden. 
  • Imellemtiden steges serano sprødt på en pande med lidt olie. 
  • Anret med den sprødstegte serano og grøn salat - gerne fuglegræs fra dit ukrudtsbed!