Rør poolish sammen og lad den udvikle sig i en lukket beholder i 12 timer.
Rør gær, poolish og sirup ud i vand.
Rør ølandshvede og stenformalet hvedemel i. Tilsæt salt
Tilsæt det meste af hvedemelet, men hold lidt tilbage. Tilsæt det sidste hvedemel lidt af gangen til dejen kun er let klistret.
Ælt dejen i 10 minutter - enten ved hånd- eller maskinkraft.
Fold nu valnødderne ind i dejen.
Sæt støbejernsgryde med låg i ovnen og tænd den på 225 grader. Lad gryden blive varmet grundigt op mens dejen hæver lunt i ca. 1 time.
Fold dejen ind mod midten, så du får spændt den op.
Placer brødet på et rundklippet stykke bagepapir.
Tag den varme gryde ud af ovnen og flyt bagepapir og brød over i den. Læg låget på igen og sæt gryden tilbage i ovnen.
Bages i 30 minutter med låg på.
Bages herefter 15-20 minutter uden låg, hvor der skrues ned til 200 grader.
Lad brødet afkøle på rist.