Opskrift på juleboller med kanel og kardemomme
Udskriv

Søde juleboller med kanel og kardemomme

Bløde, søde og krydrede juleboller med kanel og kardemomme. Passer perfekt en adventseftermiddag sammen med smør og et glas varm te. 
Forb. tid30 min
Tilb. tid16 min
hævetid1 t 30 min
Samlet tid46 min
Antal: 14 stk
Forfatter: Anja Suldrup

Ingredienser

  • 50 g gær
  • 2,5 dl letmælk eller sødmælk
  • 75 g sukker
  • 50 g smør
  • 1 æg
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 500-550 g hvedemel

Drys

  • sammenpisket æg til pensling
  • hasselnøddeflager
  • kanelsukker

Sådan gør du

  • Kom mælk, sukker og smør i en lille gryde. Varmes op ved svag varme til sukker er opløst og smør smeltet. 
  • Lad den søde mælk køle til den er lillefingervarm. Rør nu æg, kanel og kardemomme i mælken.
  • Smuldr gæren i en skål, og rør den ud med mælkeblandingen. 
  • Tilsæt halvdelen af melet. Kom salt i. Tilsæt resten af melet, men gem lidt til at ælte med.
  • Ælt dejen igennem og lad den herefter hæve i skålen ved stuetemperatur i 1 time.  
  • Slå dejen ned og del den i 14 stykker, der formes til boller. 
  • Efterhæves i 30 minutter. 
  • Tænd ovnen på 200 grader. 
  • Pensl bollerne med et sammenpisket æg og drys med hasselnøddeflager og kanelsukker. 
  • Bages i 15-18 minutter indtil de er flot gyldne.