Sprøde chokolade cookies. Trods fuldkornsspelten, så er der altså ikke tale om en "sund" cookie. Langt fra! Spelt giver bare en dybere smag end hvedemel, og derfor har jeg valgt spelt fremfor hvede.
Forb. tid20min
Tilb. tid17min
Hviletid1t
Samlet tid37min
Antal: 24stk
Ingredienser
150gsmør
150gbrun farin
125gsukker
1tskvaniljesukker
1M/Læg
250gfuldkornsspeltmel fra Valsemøllen
1tskbagepulver
0,5tsknatron
150gmørk chokolade, grofthakket
1tskflagesalt*
Sådan gør du
Lad smørret blive blødt.
Pisk smør med farin, sukker og vaniljesukker.
Pisk ægget i.
Vend den grofthakkede chokolade og flagesalt i.
Bland fuldkornsspeltmel med bagepulver og natron. Bland mel i smørmassen.
Saml dejen til en kugle og kom den i en frysepose. Lad den hvile på køl i mindst én time, men gerne til næste dag.
Tænd ovnen på 175 grader almindelig ovn med over- og undervarme
Tril dejen til 24 kugler (på hver 35 gram) og læg dem på en bagepladen (der er plads til 8 per hver bageplade).
Bages i 16 minutter - eller 17 minutter hvis du vil have dem ekstra sprøde. BEMÆRK at ovne er forskellige, så prøv dig eventuelt frem for at finde den perfekte bagetid.
Træk bagepapiret med de færdigbagte cookies over på en rist og lad dem køle helt. De er helt bøde når de kommer ud af ovnen, men bliver sprøde når de køler.
Opbevares i en kagedåse og spises henover de næste par dage.
Noter
*bruges flagesalt vil nogle af krystallerne ikke opløses i dejen. Det giver en skøn salt overraskelse når man spiser de færdige cookies. Er man ikke til dette kan der bruges 0,5 tsk fint salt i stedet.