Opskrift på tærte med ricotta
Udskriv

Tærtebund med rug

Sprød, grov tærtebund med rugmel
Forb. tid15 min
Tilb. tid40 min
Samlet tid55 min

Ingredienser

  • 125 g koldt smør
  • 150 g hvedemel
  • 75 g rugmel
  • 4-5 spsk koldt vand
  • 1 æg til pensling

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovn. 
  • Skær smørret i tern.
  • Kom mel og smør i en food processor og pulse indtil smørret er findelt i melet. 
  • Saml dejen med lidt vand. 
  • Rul tærtedejen ud og læg den over i en tærteform. Skær overskydende kanter af og prik bunden med en gaffel. 
  • Læg bagepapir ovenpå tærtebunden, og fordel tørrede bønner ovenpå. 
  • Bages i 30 minutter, hvorefter bagepapiret med de tørrede bønner fjernes og bunden bages yderligere 10 minutter. 
  • Pensl bunden med et sammenpisket æg så snart den kommer ud af ovnen - det sikrer at bunden forbliver sprød når du bager tærten med fyld.