Nordisk surdejspizza / kartoffelpizzza
Udskriv

Nordisk, grov surdejspizza med spinat og kartofler

Ingredienser

Grov pizzabund med surdej

  • 1 spsk surdej
  • 5 g gær
  • 1 dl vand
  • 1 spsk koldpresset rapsolie
  • 100 g grahamsmel
  • 100 g hvedemel
  • nip havsalt

Pizzafuld

  • revet ost
  • frisk spinat
  • kartofler tyndt skåret
  • koldpresset rapsolie
  • havsalt

Sådan gør du

Grov pizzabund med surdej

  • Rør surdej og gær ud i koldt vand og kom rapsolie i.
  • Rør de to typer mel i sammen med salt.
  • Vip deje ud på bordet og ælt den godt igennem.
  • Læg dejen i skål, dæk til med husholdningsfilm og lad den grove pizzadej hvile lunt i 30 minutter. 
  • Når dejen har hvilet, stilles en bradepande i ovnen, som tændes på 225 grader C. 
  • Slå dejen ned og tryk dejen ud med hænderne. Den skal være ret tynd på midten mens kanterne gerne må have lidt tykkelse. Læg bunden på et stykke bagepapir. 

Byg din spinat-kartoffelpizza

  • Fordel revet ost på pizzabunden
  • Skyld spinaten og slyng den helt fri for vand. Læg et ordentlig lag spinat ovenpå pizzaen - gerne i et lag på omkring 3-4 cm. Spinaten falder helt sammen under bagningen, så vær ikke bekymret for højden. Drys lidt ekstra ost over.  
  • Gnub kartoflerne rene og skær dem i tynde tynde skiver. Læg kartoffelskiverne ovenpå spinaten.
  • Drisl med koldpresset rapsolie og drys med havsalt.
  • Hiv bagepapiret med din pizza over på den meget varme bradepande og bag den ved 225 grader C almindelig ovn i 20 minutter.
  • Bag yderligere 5 minutter ved varmluft for at give kartoflerne lidt ekstra farve.