Kartoffelsalat med bagte rabarber og dild
Opskriften rækker til 2 personer som hovedmåltid eller 4 personer som tilbehør.
Antal: 2 personer
Bagte rabarber
- 175 g rabarber (ca. 3 stængler)
- 20 g sukker
Kartoffelsalat
- 400 g nye, kogte kartofler
- 230 g kogte lima bønner (kan købes i større supermarkeder)
- 2 håndfulde blandede salatblade
- 1 potte dild
- 3 spsk ristede solsikkekerner
Vinaigrette
- 2 spsk olivenolie
- 2 spsk æblecidereddike
- 1 tsk honning
- 1 tsk sød sennep
- salt og peber
Rens rabarberne, skær dem i mindre stykker og vend dem med sukker. Bages ved 200 grader almindelig ovn i 15 minutter.
Kog kartoflerne i 10-12 minutter i rigeligt saltet vand og lad dem herefter trække i kogevandet indtil de er møre. Hæld vandet fra og lad dem køle.
Rist solsikkekernerne på en tør pande til de har taget let farve.
Bland de afkølede kartofler, kogte lima bønner, salatblade og fordel de bagte rabarber ovenpå og drys med plukket dild og de ristede solsikkekerner.
Rør dressingen sammen (honning og sennep skal være rørt helt ud) og smag til med salt og peber.