Go Back

Kartoffelsalat med bagte rabarber og dild

Opskriften rækker til 2 personer som hovedmåltid eller 4 personer som tilbehør. 
Antal: 2 personer

Ingredienser

Bagte rabarber

  • 175 g rabarber (ca. 3 stængler)
  • 20 g sukker

Kartoffelsalat

  • 400 g nye, kogte kartofler
  • 230 g kogte lima bønner (kan købes i større supermarkeder)
  • 2 håndfulde blandede salatblade
  • 1 potte dild
  • 3 spsk ristede solsikkekerner

Vinaigrette

  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk æblecidereddike
  • 1 tsk honning
  • 1 tsk sød sennep
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Rens rabarberne, skær dem i mindre stykker og vend dem med sukker. Bages ved 200 grader almindelig ovn i 15 minutter.
  • Kog kartoflerne i 10-12 minutter i rigeligt saltet vand og lad dem herefter trække i kogevandet indtil de er møre. Hæld vandet fra og lad dem køle. 
  • Rist solsikkekernerne på en tør pande til de har taget let farve. 
  • Bland de afkølede kartofler, kogte lima bønner, salatblade og fordel de bagte rabarber ovenpå og drys med plukket dild og de ristede solsikkekerner.
  • Rør dressingen sammen (honning og sennep skal være rørt helt ud) og smag til med salt og peber.