Go Back

Bønnesalat med bagte tomater og friterede kapers

En sprød og fyldig bønnesalat med bagte tomater, friterede kapers, persille og ristede sesam.
Forb. tid20 min
Tilb. tid20 min
Antal: 2 personer

Ingredienser

Bagte tomater

  • 300 g cherrytomater
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk æblecidereddike eller balsamico
  • 0,5 tsk havsalt
  • 0,5 tsk sukker

Bønnesalat

  • 300 g friske grønne bønner
  • 1 fed hvidløg
  • 1 håndfuld persille
  • 1 lille glas kapers
  • 1 spsk sesam (kan udelades)
  • olivenolie til stegning

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 225 grader varmluft. Del tomaterne og læg dem på en bageplade med bagepapir. Stænk med olivenolie og eddike, drys sukker og salt henover. Bages i 15-20 minutter.
  • Nip stænglen af bønnerne. Bring en gryde med 2-3 cm vand i kog, smid bønnerne heri og lad dem dampe 5 minutter - der skal stadig være godt med bid i dem. Skyl bønnerne med koldt vand straks.
  • Rist sesamfrø på en tør pande til de er gyldne. Læg dem til side.
  • Kom rigeligt olie på den varme pande og friter kapers til de er sprøde og poppede. Flyt dem over på en tallerken med køkkenrulle.
  • Smid de dampede bønner på den varme pande og lad dem stege i 4 minutter, mens hvidløg presses og persillen hakkes. Vend hvidløg og persille i bønnerne det sidste minut.
  • Kom de stegte bønner i et fad og fordel de bagter tomater, friterede kapers og ristede sesamfrø ovenpå. Server bønnesalaten lun.