Bønnesalat med bagte tomater og friterede kapers
En sprød og fyldig bønnesalat med bagte tomater, friterede kapers, persille og ristede sesam.
Forb. tid20 min
Tilb. tid20 min
Antal: 2 personer
Bagte tomater
- 300 g cherrytomater
- 2 spsk olivenolie
- 1 spsk æblecidereddike eller balsamico
- 0,5 tsk havsalt
- 0,5 tsk sukker
Bønnesalat
- 300 g friske grønne bønner
- 1 fed hvidløg
- 1 håndfuld persille
- 1 lille glas kapers
- 1 spsk sesam (kan udelades)
- olivenolie til stegning
Tænd ovnen på 225 grader varmluft. Del tomaterne og læg dem på en bageplade med bagepapir. Stænk med olivenolie og eddike, drys sukker og salt henover. Bages i 15-20 minutter.
Nip stænglen af bønnerne. Bring en gryde med 2-3 cm vand i kog, smid bønnerne heri og lad dem dampe 5 minutter - der skal stadig være godt med bid i dem. Skyl bønnerne med koldt vand straks.
Rist sesamfrø på en tør pande til de er gyldne. Læg dem til side.
Kom rigeligt olie på den varme pande og friter kapers til de er sprøde og poppede. Flyt dem over på en tallerken med køkkenrulle.
Smid de dampede bønner på den varme pande og lad dem stege i 4 minutter, mens hvidløg presses og persillen hakkes. Vend hvidløg og persille i bønnerne det sidste minut.
Kom de stegte bønner i et fad og fordel de bagter tomater, friterede kapers og ristede sesamfrø ovenpå. Server bønnesalaten lun.