Tænd ovnen på 225 grader almindelig ovn
Del tomaterne i halve og skær rester af den grønne stilk fra. Skær porre og løg i grove stykke. Pil hvidløgene.
Varm olivenolien op i en sauterpande (skal kunne tåle ovn) og læg tomaterne med snitfladen nedad, fordel porre, løg, hvidløg og salvie ovenpå. Sprinkl med balsamicoeddike og drys med salt og sukker. Lad det stege i 5 minutter ved god varme.
Sæt panden i ovenen, skru ned til 200 grader, og lad tomater og løg bage i 30 minutter.
Kom de røde linser i en sigte og skyl grundigt under rindende vand. Lad dem dryppe af i sigten indtil du skal bruge dem.
Tag tomaterne ud af ovnen og fjern eventuelt de løse skind fra tomaterne. Flyt pandens indhold over i en gryde sammen med den dannede juice. Kom bouillon og linser ved og lad hele molevitten koge ved svag varme i 20 minutter.
Sluk for blusset og blend suppen med stavblender.
Rør fløden i og smag til med mere salt og eventuelt balsamicoeddike og sukker.