Go Back

Bagt tomatsuppe med røde linser

Forb. tid30 min
Tilb. tid55 min

Ingredienser

Tomatsuppe

  • 1 kg fuldmodne tomater
  • 1 dl røde linser
  • 1 pore
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 10 blade salvie
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk balsamicoeddike
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 2 dl grøntsagsbouillon
  • ½-⅔ dl fløde

Sprøde urtebrød

  • 1 baguette
  • 1 fed hvidløg
  • 8 bl salvie, finthakket

Til servering

  • fløde eller creme fraiche
  • finthakket salvie eller persille

Sådan gør du

Tomatsuppe

  • Tænd ovnen på 225 grader almindelig ovn
  • Del tomaterne i halve og skær rester af den grønne stilk fra. Skær porre og løg i grove stykke. Pil hvidløgene.
  • Varm olivenolien op i en sauterpande (skal kunne tåle ovn) og læg tomaterne med snitfladen nedad, fordel porre, løg, hvidløg og salvie ovenpå. Sprinkl med balsamicoeddike og drys med salt og sukker. Lad det stege i 5 minutter ved god varme.
  • Sæt panden i ovenen, skru ned til 200 grader, og lad tomater og løg bage i 30 minutter.
  • Kom de røde linser i en sigte og skyl grundigt under rindende vand. Lad dem dryppe af i sigten indtil du skal bruge dem.
  • Tag tomaterne ud af ovnen og fjern eventuelt de løse skind fra tomaterne. Flyt pandens indhold over i en gryde sammen med den dannede juice. Kom bouillon og linser ved og lad hele molevitten koge ved svag varme i 20 minutter.
  • Sluk for blusset og blend suppen med stavblender.
  • Rør fløden i og smag til med mere salt og eventuelt balsamicoeddike og sukker.

Sprøde urtebrød

  • Tænd for ovnens grillfunktion.
  • Skær baguettet i tynde skiver og læg dem på en bageplade med bagepapir.
  • Pensl med olivenolie og gnid alle brød med et overskåret fed hvidløg. Drys med finthakket salvie og havsalt.
  • Grill brødene øverst i ovnen mens du holder skarpt øje med dem, så ikke de brænder. Det går lynstærkt!
  • Tages ud når de er let brankede, vend dem og giv dem samme tur med olie, hvidløg og salvie.
  • Grill til dem på denne side også.
  • Serveres til den lune suppe sammen med fløde/creme friache og mere hakket salvie.