Konfektkage - opskrift på lækker julekage med nødder og tørret frugt
Udskriv

Konfektkage

En tung men lækker sag med nødder, tørret frugt, honning og kanel.
Antal: 16 stykker

Ingredienser

  • 300 g blandede nødder (mandler, hasselnødder, valnødder, cashews og/eller pekans)
  • 300 g tørret frugt (dadler, abrikoser, tranebær og/eller rosiner)
  • 100 g honning
  • 100 g flormelis
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 75 g kagemel fra Valsemøllen
  • 1 tsk stødt kanel
  • ½ tsk stødt muskat
  • ¼ tsk stødt ingefær
  • neutral olie til springformen

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 150 grader almindelig ovn.
  • Skær de større tørrede frugter som dadler og abrikoser i mindre stykker.
  • Hak eventuelt nødderne groft (men behøves ikke nødvendigvis).
  • Bland mel og krydderier.
  • Smel honning, flormelis og vaniljesukker over vandbad.
  • Vend frugt, nødder og mel heri. Det er en sej og klæbrig masse så det kan være en anelse besværligt.
  • For bunden af en springform Ø20-24 cm med bagepapir og pensl både bund og sider med neutral olie.
  • Pres massen ned i formen - brug hænderne, men pas på hvis sukkermassen stadig er varm.
  • Bages i 30 minutter. Afkøles helt på rist og drysses med flormelis.