Go Back

Rugbrødsboller med mørk chokolade

Opskriften giver en ordentlig portion, således at du kan fryse dem ned og have gode snacks klar til de næste mange eftermiddage.
Forb. tid30 min
Tilb. tid20 min
Samlet tid50 min
Antal: 27 stk

Ingredienser

  • 125 g surdej + 5-10g gær
  • 7 dl vand
  • 1 spsk sirup eller honning
  • 100 g hørfrø
  • 100 g valser rug
  • 100 g knækket rug
  • 50 g solsikkekerner
  • 50 g halve hasselnødder
  • 400 g rugmel
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk brændt maltmel
  • 8 g salt
  • 200 g grofthakket mørk chokolade

Sådan gør du

  • Rør surdej, gær og sirup ud i vandet.
  • Bland alle de tørre ingredienser og rør dem sammen med den våde blanding. 
  • Dæk skålen til og lad den stå på køkkenbordet indtil dejen er hævet fint op (typisk 2-3 timer eller mere).
  • Sæt en bageplade i ovnene og tænd ovnen på 225 grader C.
  • På bagepapir sættes nu dejklatter med 2 spiseskeer. Sæt 9 klatter på hver, så du får 3 ark bagepapir med klatter. 
  • Pensl rugbrødsbollerne med rigelig vand inden bagpapiret hives over på den varme bageplade og bages i 20 minutter. 
  • Lad dine rugbrødsboller med chokolade køle på rist. 
  • Spis et par stykker lune, gem nogen til dagen efter og frys resten ned til senere.