En rigtig efterårs-/vintersalat, der gør sig godt som det grønne (violette?) indslag til aftensmaden.
Forb. tid15min
Tilb. tid40min
Samlet tid55min
Antal: 2personer
Ingredienser
Bagte rødbeder
2storerødbeder
1spskkoldpresset rapsolie
1spskbalsamisk æbleeddike
salt og peber
Rygeostcreme
1spskfynsk rygeost
1spskcreme fraiche
salt og peber
evt. lidt citronsaft/æbleeddike
Drys
1lillefinthakket rødløg
½bundtfinthakket persille
½dlristede solsikkekerner
½dlristede hasselnødder
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Skyl rødbederne, skær enderne fra og skær ca. 5 mm tykke skiver. Du behøves ikke skrælle dem.
Vend rødbedeskiverne i rapsolie, balsamisk æbleeddike (eller anden eddike), salt og peber og kom dem i en bradepande.
Bag rødbederne i 30-40 minutter.
I mellemtiden blandes rygeostcremen. Smages til med salt, peber og citronsaft eller æbleeddike
Rist hasselnødder og solsikkekerner på en tør pande indtil de får farve.
Når rødbederne er færdige anrettes de på en tallerken, der sættes klatter af rygeostcreme og drysses med finthakket rødløg, purløg og de ristede solsikkekerner og hasselnødder.
Noter
Du kan udskifte purløg med andre friske urter - f.eks. persille.