Go Back

Bagt rødbedesalat med rygeostcreme, urter og knas

En rigtig efterårs-/vintersalat, der gør sig godt som det grønne (violette?) indslag til aftensmaden. 
Forb. tid15 min
Tilb. tid40 min
Samlet tid55 min
Antal: 2 personer

Ingredienser

Bagte rødbeder

  • 2 store rødbeder
  • 1 spsk koldpresset rapsolie
  • 1 spsk balsamisk æbleeddike
  • salt og peber

Rygeostcreme

  • 1 spsk fynsk rygeost
  • 1 spsk creme fraiche
  • salt og peber
  • evt. lidt citronsaft/æbleeddike

Drys

  • 1 lille finthakket rødløg
  • ½ bundt finthakket persille
  • ½ dl ristede solsikkekerner
  • ½ dl ristede hasselnødder

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft. 
  • Skyl rødbederne, skær enderne fra og skær ca. 5 mm tykke skiver. Du behøves ikke skrælle dem.
  • Vend rødbedeskiverne i rapsolie, balsamisk æbleeddike (eller anden eddike), salt og peber og kom dem i en bradepande.
  • Bag rødbederne i 30-40 minutter. 
  • I mellemtiden blandes rygeostcremen. Smages til med salt, peber og citronsaft eller æbleeddike
  • Rist hasselnødder og solsikkekerner på en tør pande indtil de får farve. 
  • Når rødbederne er færdige anrettes de på en tallerken, der sættes klatter af rygeostcreme og drysses med finthakket rødløg, purløg og de ristede solsikkekerner og hasselnødder. 

Noter

Du kan udskifte purløg med andre friske urter - f.eks. persille.