Æblekage med hasselnøddekaramel og kanel
Verdens bedste æblekage! Den er blød og svampet i midten og har et lækkert lag af karameliserede æbler og hasselnødder ovenpå med en snært af kanel.
Forb. tid30 min
Tilb. tid1 t 15 min
Samlet tid1 t 45 min
Antal: 8 personer
Æblekage:
- 2 æg
- 200 g sukker
- 100 g creme fraiche 9% eller ymer
- 200 g smør
- 200 g mel
- 2 tsk vaniljesukker
- 1 tsk bagepulver
- 1/4 tsk salt
- 200 g æbler skrællet og skåret i tern
- 2 røde æbler skåret i tynde både
Hasselnøddekaramel:
- 25 g æblesirup (se link til opskrift nederst eller brug en anden sirup)
- 25 g brun farin
- 10 g smør
- 1/2 tsk stødt kanel
- hasselnøddeflager
Æblekage:
Tænd ovnen på 180 grader C.
Pisk æg, sukker og vaniljesukker hvidt.
Vend creme fraichen i æggesnapsen.
Smelt smørret, lad det køle lidt og vend det så i dejen.
Bland mel, bagepulver og salt og bland det i dejen.
Vend til sidst æbletern i dejen og skrab den over i en smurt springform (Ø 20cm).
Læg æblebådene ovenpå kagen i et smukt mønster.
Bag æblekagen i 45 minutter.
Hasselnøddekaramel:
Smelt farin, æblesirup og smør sammen i en lille gryde.
Når kagen har bagt 45 minutter, tages den ud og karamelmassen fordeles udover.
Drys med hasselnøddeflager og sæt kagen tilbage i ovnen og lad den bage yderligere 30 minutter eller indtil kagen er færdigbagt i midten.
Gør sig bedst lun og med en klat cremefraiche til!