Go Back

Morgenmild perlebyggrød

Hyggelig, mild morgenmadsgrød med perlebyg, der giver et godt bid og samtidig mætter skønt! Topping kan du variere efter sæson og lyst.   
Forb. tid10 min
Tilb. tid30 min
Samlet tid40 min
Antal: 1 person
Forfatter: Anja Suldrup

Ingredienser

Perlebyggrød

  • 100 g perlebyg
  • 1 dl vand
  • 3 dl letmælk
  • ksnp salt
  • 1 dl tykmælk - eller lignende
  • revet pære

Toppingsforslag

  • Frosne bær - f.eks. blåbær og stikkelsbær
  • Nødder og kerner - f.eks. hasselnødder og græskarkerner

Sådan gør du

  • Skyld perlebyg fri for støv med koldt vand igennem en sigte.
  • Kog perlebyg i letsaltet vand indtil vandet er fordampet (5-10 minutter)
  • Hæld mælken ved og lad det koge ind til en grød (20 minutter). Rør jævnligt så ikke det brænder på.
  • Lad den varme grød køle natten over i køleskabet.
  • Vend den kolde perlebyg revet pære og tykmælk, A38 eller lignende. Du kan justere konsistensen efter eget ønske.
  • Top med nogle lækre toppings - f.eks. frosne bær, nødder og kerner.