Go Back

Jordskokkesalat med æble og valnødder

En sprød vintersalat, som går godt til langt det meste. Serveres med en skøn, fed mormordressing lavet med æblecidereddike. 
Forb. tid20 min
Forfatter: Anja Suldrup

Ingredienser

Jordskokkesalat

  • Jordskokker
  • Syrlige æbler
  • Feldsalat
  • Valnødder
  • Tørrede tranebær

Mormordressing

  • 1/2 dl fløde
  • 1 tsk æblecidereddike
  • 1/2 tsk sukker
  • 1/2 tsk salt

Sådan gør du

  • Skyld og slyng salaten. Skyl og skrub jordskokkerne fri for jord. Fjern kernehus fra æblerne.
  • Skær jordskokker i tynde skiver og æbler i tynde både. Læg dem i et vandbad med lidt eddike et par isterninger - det giver dem et kuldechok, så skiverne bliver helt sprøde. Samtidig vil æblerne ikke brune. 
  • Bland fløde og æblecidereddike i en skål og pisk med et piskeris indtil fløden er tyknet til den ønskede konsistens. Smag til med sukker og salt. 
  • Saml nu salaten og drys med valnødder og tørrede tranebær.