Go Back

Varm perlebygsalat med smørstegte gulerødder og persille

Smørstegte gulerødder vendt i balsamisk æbleeddike og lynsauterede perlebyg vendt med sennepsvinaigrette, finthakket persille og hasselnødder. Det er gudespise!
Forb. tid10 min
Tilb. tid35 min
Samlet tid45 min
Antal: 2 personer
Forfatter: Anja Suldrup

Ingredienser

Perlebygssalt med gulerødder

  • 2 dl perlebyg
  • 8-10 små gulerødder
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 1 spsk smør
  • 1 spsk æblebalsamico - se link i teksten herover

Sennepsvinaigrette

  • 3 spsk olivenolie
  • 3 spsk æblecidereddike
  • 1 tsk sød honning
  • 1 tsk honning
  • salt

Sådan gør du

  • Sæt en gryde over med letsaltet vand.
  • Mål perlebyg af i en sigte og skyl dem igennem med koldt vand. Skyl gulerødderne, fjern jord og eventuelt toppen og del på langs. 
  • Kog perlebyg i 15 minutter, kom herefter gulerødderne ved og kog yderligere 10 minutter. Hæld vandet fra.
  • Rør imellemtiden vinaigretten sammen. 
  • Smelt halvdelen af smørret på en pande og steg de kogte gulerødder til de tager farve. Smid da en spsk æbleblasamico på og rør hurtig rundt - der er meget naturlig sukker i æblebalsamicoen, så pas på det ikke brænder. 
  • Tag gulerødderne af panden, kom resten af smørret på og steg nu kortvarigt perlebyggen. Der er sikkert stadig rester af æblebalsamicoen på panden, så rør lidt hurtigt rundt så ikke det brænder på. 
  • Til slut vendes de stegte perlebyg med sennepsvinaigrette, finthakket persille og anrettes med de stegte gulerødder. Smag til med salt. 
  • Velbekomme!

Noter

Opskriften rækker til 2 personer, hvis perlebygsalaten serveres som det eneste tilbehør. Serverer du andet tilbehør, regn da med at portionen rækker til 3-4 personer.