Æblepandekager med fuldkorn
Skønne pandekager med æbler og fuldkorn, som kan nydes med god samvittighed både som morgenmad eller til dessert.
Forb. tid10 min
Tilb. tid20 min
Samlet tid30 min
Antal: 10 stk.
Forfatter: Anja Suldrup
- 2 æg
- 1 tsk honning
- 3 dl kærnemælk
- 0,5 dl havregryn
- 1,5 dl hvid fuldkornshvedemel
- 1 tsk bagepulver
- knsp salt
- smør til stegning
Slå æg ud i en skål. Smelt honningen og pisk den sammen med æg til massen er luftig og skummende.
Bland de tørre ingredienser og pisk det i æggemassen.
Del æblerne i kvarte, fjern kernehuset og skær dem i tynde både.
Kom lidt smør på en pande og steg dem et minut inden der kommes en sauceske pandekagedej over. Pandekagerne kan være lidt svære at vende, da de har en tendens til at skilles ad.
Serveres f.eks. med æblesirup eller æblesmør.