Go Back

Små mysliboller med havre og tranebær

Små mysliboller med masser af fuldkorn, som er perfekte som en lille eftermiddagssnack. 
Forb. tid20 min
Tilb. tid20 min
Samlet tid40 min
Forfatter: Anja Suldrup

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 2 dl kærnemælk
  • 2 dl vand
  • 1 spsk sirup
  • 2 dl havregryn
  • 1,5 dl blandede nødder og kerner (eksempelvis solsikkekerner, hørfrø og hasselnødder)
  • 0,5 dl tørrede tranebær (del dem eventuelt en enkelt gang)
  • 5-5,5 dl hvid fuldkornshvedemel
  • 1 tsk salt

Sådan gør du

  • Opløs gær i kærnemælk og vand. 
  • Rør sirup, havregryn, kerner, nødder og tranebær i. 
  • Tilsæt hvid fuldkornhvedemel indtil dejen er tør nok til at ælte den færdig på køkkenbordet. Pas på at dejen ikke bliver for tør. 
  • Kom dejen tilbage i skålen og sæt den til hævning et godt lunt sted med et vådt viskestykke over - f.eks. ovenpå radiatoren eller en solbeskinnet vindueskarm. 
  • Lad den hæve i 1 time. 
  • Sæt en bageplade i ovnen og tænd den på 225 grader. 
  • Tip dejen ud på et meldrysset bord. Gør dejens overflade godt våd med vand og drys med havregryn. 
  • Brug en dejskraber til at dele dejen ud i mindre stykker og placer disse på et stykke bagepapir. 
  • Træk bagepapiret med myslibollerne over på den varme bageplade og bag dem indtil de har fået godt med farve. 
  • Myslibollerne må gerne blive ret mørke - du kan eventuelt skifte over til varmluftsovn for at give dem den sidste farve.