Go Back

Gulerodsboller med kærnemælk og honning

Min bedste opskrift på bløde, saftige og luftige gulerodsboller! De er helt perfekte en søndag morgen, brunchbordet eller i madpakken.
Forb. tid20 min
Tilb. tid20 min
Hviletid1 t
Antal: 12 stk
Forfatter: Anja Suldrup

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 2,5 dl vand
  • 2,5 dl kærnemælk
  • 1 spsk honning
  • 1 æg
  • 2 mellemstore gulerødder
  • 1 dl solsikkekerner
  • 300 g hvid hvede fuldkornsmel (AMO eller Finax)
  • 300 g hvedemel
  • 1 tsk salt
  • sammenpisket æg til pensling

Sådan gør du

  • Opløs gæren i vandet og rør kærnemælk, honning og æg ud heri.
  • Giv gulerødderne på den grove side af rivejernet. 
  • Kom gulerødder og solsikkekerner i. 
  • Rør først hvid fuldkornshvedemel i og hernæst salt.
  • Rør nu hvedemel i - dejen skal være ret våd. 
  • Sæt dejkroge i elpiskeren og ælt dejen igennem i mindst 5 minutter. Har du en røremaskine - godt for dig!
  • Dæk skålen til og stil den lunt i 60 minutter. 
  • Sæt en bageplade i ovnen og sæt den til at varme op til 225 grader. 
  • Brug en sauceske og en almindelig ske til at sætte store flotte klatter dej på bagepapir. 
  • Pensl med æg og bag gulerodsbollerne i 15-20 minutter til de er flot gyldne.