Go Back

Klassisk kartoffelsalat

En vaskeægte sommerfavorit til grillpølsen - klassisk kartoffelsalat med radiser og purløg. 
Forb. tid15 min
Trækketid30 min
Antal: 4 personer
Forfatter: Anja Suldrup

Ingredienser

Klassisk kartoffelsalat

  • 1 kg kogte, kolde kartofler
  • 3 dl ymer
  • 1 dl mayonnaise
  • 2 tsk æblecidereddike
  • 2 tsk sennep
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • friskkværnet peber
  • 8-10 radiser
  • 1 bundt purløg
  • radisespirer

Sådan gør du

  • Skær kartoflerne i grove tern. 
  • Rør dressingen, bestående af ymer, mayo, eddike, sennep, sukker salt og peber, sammem og smag til.
  • Vend kartoflerne rundt i dressingen. 
  • Skær radiser i tynde skiver og klip purløg fint. Vend halvdelen af hver sammen med kartoflerne.
  • Lad kartoffelsalaten trække minimum 30 minutter på køl før servering. 
  • Pynt med resten af radiserne, purløg og gerne lidt radisespirer.