Go Back

Koldskål med ymer og ristede havregryn

Koldskål med ymer, ristede havregryn og jordbær - sommerens favoritdessert! 
Antal: 4 personer
Forfatter: Anja Suldrup

Ingredienser

Koldskål med ymer:

  • 1 l kærnemælk
  • 1 l ymer
  • 100 g sukker
  • 2 æg
  • 1-2 vaniljestænger - alt efter smag
  • nip salt

Ristede havregryn:

  • 50 g sukker
  • 2,5 dl grovvalsede havregryn

Desuden:

  • 8 jordbær skåret i kvarte

Sådan gør du

Koldskål med ymer:

  • Skold æggene. 
  • Flæk vaniljestængerne og skrab kornene ud. Mas kornene ud i lidt af sukkeret. 
  • Pisk æg, sukker og vanilje luftigt med elpisker. 
  • Vend kærnemælk, ymer og salt i. 
  • Stil på køl indtil servering. 

Ristede havregryn:

  • Kom sukker på en pande og lad det smelte. 
  • Rør havregryn i og lad det riste indtil gylden.
  • Afkøles på et stykke bagepapir og opbevares i lufttæt beholder.