Go Back

Skvalderkål med salte honningsristede valnødder og sennepsvinaigrette

Vend ukrudtet til din fordel og spis den! Skvalderkål har en mild krydret smag henad persille og smager skønt i salater!
Antal: 4 personer
Forfatter: Anja Suldrup

Ingredienser

Skvalderkål med salte honningristede valnødder

  • 4 håndfulde nye skvalderkålsskud
  • 1 dl valnødder
  • 1 stor tsk honning
  • 2 spsk vand
  • 1 strøget tsk salt

Sennepsvinaigrette

  • 0,5 dl koldpresset rapsolie
  • 0,3 dl æblecidereddike
  • 1 tsk sød sennep
  • 1 tsk honning
  • 0,5 tsk salt

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft. 
  • Rør honning og salt ud i vand. 
  • Vend valnødderne i blandingen og kom fordel dem på en bageplade med bagepapir. 
  • Ristes gyldne i ovnen - ca. 20 minutter - hold øje med dem! 
  • Når afkølet, hakkes valnødderne groft. 
  • Rør vinaigretten sammen (kan holde sig længe på køl i tætsluttende beholder). 
  • Pluk skvalderkålen lige før servering, skyl dem i koldt vand og slyng dem fri for vand. 
  • Anret skvalderkålen på en tallerken med de hakkede valnødder.