Go Back

Rabarberkompot

Nem og hurtig rabarberkompot. Den er dejligt syrligsød og er et lækkert tilbehør både til morgenmaden (f.eks. ovenpå ymer, havregrød eller ostemaden) eller til en skøn rabarbertrifli. 
Forb. tid5 min
Tilb. tid5 min
Samlet tid10 min
Forfatter: Anja Suldrup

Ingredienser

  • 250 g rabarber
  • 25 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 knsp salt
  • 2 spsk vand

Sådan gør du

  • Skyl rabarberne og skår 2 cm stykker. 
  • Kom alle råvarer i en lille gryde og lad det langsom koge op.
  • Kompotten skal kun koge ganske få minutter, så rabarberne stadig har lidt bid i sig. 
  • Opbevares i et syltetøjsglas på køl - bruges indenfor nogle dage. 
  • Rabarberkompot kan nydes som topping på morgenmaden, til trifli eller som et syrligt indslag til vaniljeis.