Go Back

Rabarbersuppe med vaniljeis og råmarinerede rabarber

Rabarbersuppe med vaniljeis er en skøn og frisk sommerdessert til de varme dage. Er der suppe til overs, kan du drikke den som saft de efterfølgende dage blandet op med lidt vand, eller fryse den ned til senere brug. 
Forb. tid10 min
Tilb. tid15 min
Samlet tid25 min
Antal: 4 personer
Forfatter: Anja Suldrup

Ingredienser

Rabarbersuppe

  • 600 g rabarber
  • 1,2 L vand
  • 120-150 g sukker (smag dig frem)

Råmarinerede jordbærrabarber

  • 50 g jordbærrabarber
  • 1 spsk sukker

Desuden

  • En god vaniljeis

Sådan gør du

Rabarbersuppe

  • Rens rabarber og skær dem i 2 cm tykke skiver. 
  • Kog rabarberne i vandet i 15 minutter, til de er helt kogt ud.
  • Hæld suppen igennem en sigte og kasser grøden (eller smag til med sukker og brug den som marmelade de næste par dage)
  • Smag til med sukker. 
  • Vil du have en lidt tykkere konsistens, kan du koge rabarbersuppen op og jævne den med lidt kartoffelmel udrørt i koldt vand. 

Råmarinerede jordbærrabarber

  • Skær de fine stængler ud i tynde skiver og vend det sammen med sukker. 
  • Dæk til med film henover skålen og stil dem på køl. Når sukkeret er opløst er de klar. 

Noter

Kan sagtens fryses.