Go Back

Perlebygsalat med broccoli, æble og valnødder

Sund og mættende salat som enten kan stå alene som en vegetarisk ret eller som tilbehør til den øvrige aftensmad. Opskriften rækker til 2 personer som hovedmåltid og 4 personer som tilbehør.
Antal: 2 personer
Forfatter: Anja Suldrup

Ingredienser

  • 1,5 dl perlebyg
  • 1/2-1 hoved broccoli
  • 1 stort æble
  • 1/2 rødløg
  • 10 valnødder
  • feta - bestem selv mængde

Dressing

  • 2 spsk æblecidereddike
  • 1 spsk koldpresset rapsolie
  • 1 tsk honning
  • 1 tsk sød sennep
  • 0,5 tsk havsalt
  • friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Kog perlebyg efter anvisning og lad dem køle.
  • Sæt en gryde med vand over til at blanchere broccolien i. Gør også et isbad klar.
  • Del broccoli i grove buketter og blancher dem meget kort i det kogende vand - de skal nærmest bare lige ned og vende. Hæld vand fra broccoli og kom broccoli direkte over i isbadet. 
  • Har du en salatslynge, så er den genial til at få slynget al vand ud af broccolihovederne - ellers ryst dem godt igennem i en sigte. 
  • Hak nu broccoli, rødløg og valnødder og bland det med den kogte perlebyg. 
  • Skær æblet i små tern og vend det i. 
  • Rør dressingen sammen og vend det med perlebygsalaten. 
  • Til sidst vendes knust feta i.