Pizza bianco / hvid pizza med rygeost og farverige beder. Perfekt både til aftensmad sammen med en grøn salat eller til madpakkerne. Gør det nemt for dig selv, og slå dejen til pizzabundene op om morgenen - så er den klar til når du kommer hjem efter arbejde.
Antal: 4personer
Forfatter: Anja Suldrup
Ingredienser
Pizzadej
15ggær* se noter
400gstærk hvedemel(eksempelvis tipo 00)
100gfuldkornshvedemel
2spskolivenolie
1tsk havsalt
3dlvand
Pizzafyld
100gflødeost
175grygeost
2-3smågulbeder
2-3småbolsjebeder
frisk timian
olivenolie
havsalt
Sådan gør du
Pizzadej
Rør gær ud i vand. Tilsæt olivenolie.
Tilsæt fuldkornshvedemel og halvdelen af hvedemelet. Kom salt i.
Forsæt med at komme hvedemel i dejen indtil den er æltbar. Ælt godt igennem.
Lad dejen hvile i 1 time i en skål smurt med olivenolie.
Sæt to bageplader i ovnen og tænd på 225 grader.
Del dejen i 6 og rul ud til små pizzabunde (alternativt 2 store) og læg dem over på bagepapir.
Pizzafyld
Rør rygeost og flødeost sammen og fordel det på pizzabundene.
Skyl og rens bederne og skær dem i 2 mm tykke skiver enten på mandolinjern eller med en skarp kniv.
Fordel bederne på pizzabundene, dribl med olivenolie og drys med frisk timian og havsalt.
Bagepapiret med dine pizza bianco trækkes nu over på de brændvarme bageplader og bages i ca. 20 minutter eller indtil bundene er færdigbagte og bederne har krøllet sig lidt sammen.
Noter
* du kan også bruge 25 gram gær og lade pizzadejen hæve 1 time ved stuetemperatur.