Go Back

Grøn hummus-pizza med grønkål og æble

Antal: 2 personer
Forfatter: Anja Suldrup

Ingredienser

Speltbund

  • 150 g tipo 00 hvedemel
  • 100 g fuldkornsspeltmel
  • 15 g gær
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 dl vand
  • 1/2 tsk salt

Grøn persille-hummus

  • 1 pose hummuspulver fra Valsemøllen Green Life
  • 150 g skyr
  • 1 dl vand
  • 1/2 dl olivenolie
  • 1/2 citron, saften heraf
  • 1 stor håndfuld persille

Grønkålssalat

  • 2 håndfulde grønkål
  • 1 syrligt æble
  • 1 håndfuld valnødder

Sådan gør du

Speltbund

  • Tænd ovnen på 225 grader og sæt en bageplade ind. 
  • Opløs gær i vand. Rør olie i. Bland mel og salt. 
  • Rør mel i vandet lidt ad gangen. Ælt dejen godt igennem. 
  • Lad dejen hæve til dobbelt størrelse i ca. 1 time. 
  • Slå dejen ned og rul den tyndt ud på et meldrysset bord, og flyt den over på et stykke bagepapir. 
  • Træk bagepapiret over på den varme bageplade og bag bunden i 10-12 minutter. 

Grøn persille-hummus

  • Skyl persille og pres citronen. 
  • Blend alle ingredienserne sammen indtil persillen er finfordelt. 
  • Smør hummusen ud på den let afkølede speltbund. 

Grønkålsalat

  • Skyl kålen og skær den groft ud. 
  • Skær æble i tynde både. 
  • Fordel kål, æbler og valnødder ovenpå den hummus-smurte bund og server.