Go Back

Jordskokke-rødbedesuppe med creme fraiche og ristede hasselnødder

Opskrift på en herlig, tung vintersuppe til kolde dage. Robuste smage, som blødes op af creme fraiche og ristede hasselnødder. Spis brød til. 
Antal: 4 personer
Forfatter: Anja Suldrup

Ingredienser

  • 2 spsk olie
  • 1 stort løg
  • 1 fed hvidløg
  • 3 kviste timian (bladene heraf)
  • 800 g rødbede
  • 500 g jordskokker
  • 300 g kartofler
  • 800 ml grøntsagsfond (eller hønsefond)
  • 1 dl fløde
  • 3 spsk balsamicoeddike
  • 1-2 tsk salt

Topping

  • creme fraiche eller labneh
  • hasselnødder
  • urter (f.eks. persille)
  • godt brød

Sådan gør du

  • Skræl rodfrugterne (hvis jordskokkerne er fint rene behøver du ikke skrælle dem) og skær dem i mindre stykker. 
  • Hak løg og hvidløg. 
  • Varm olien op i en stor gryde og steg løg og hvidløg blanke sammen med timian. Kom rodfrugterne ved og steg yderligere nogle minutter. 
  • Hæld fond ved og lad rodfrugterne koge indtil de næsten er møre (20-30 minutter). Sluk for blusset og lad gryden stå i yderligere 15 minutter til rodfrugterne er møre hele vejen igennem. 
  • Imens ristes hasselnødder på en tør pande, hvorefter skrællen kan nulres af. 
  • Blend suppen med en stavblender.
  • Tænd igen for blusset så den holder varmen mens du smager til. Kom fløde ved og smag til med balsamicoeddike og salt. 
  • Serveres med en klat cremefraiche, ristede hasselnødder, krydderurter og godt brød.