Go Back
Udskriv
Recipe Image
Udskriv
Fintsnittet vintersalat med knoldselleri, pære og karse
Antal:
4
personer
Ingredienser
1
knoldselleri
2
pærer
(eller æbler)
1/2
citron, saft heraf
1
bakke
karse
1
håndfuld
tørrede tranebær
1
håndfuld
hasselnødder
2
spsk
ekstra jomfru olivenolie
2
spsk
friskpresset citronsaft
1
tsk
honning
1
tsk
havsalt
friskkværnet peber
Sådan gør du
Rist hasselnødder på en tør pande til de er gyldne og skrællen kan nulres af. Deles i halve.
Pres saft af en halv citron i en skål og kom iskoldt vand ved.
Skræl knolden og skær den i 1 cm tykke skiver.
Skær knoldselleri og pærer i tynde strimler på mandolinjern*. Kommes i det iskolde citronvand, så ikke det oxideres og bliver kedeligt brunt.
Bland olivenolie, citronsaft, honning, salt og peber.
Dræn citronvandet fra der fintsnittede knoldselleri, og slyn det fri for vand. En salatslynge er perfekt til dette formål!
Vend fintsnittet knoldselleri og pære med dressingen og klippet karse. Drys med ristede hasselnødder og tørrede tranebær.
Noter
*har du ikke et mandolinjern, så kan du rive knoldsellerien groft på et rivejern og skære pærerne tyndt ud med en skarp kniv.