Go Back

Fintsnittet vintersalat med knoldselleri, pære og karse

Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 knoldselleri
  • 2 pærer (eller æbler)
  • 1/2 citron, saft heraf
  • 1 bakke karse
  • 1 håndfuld tørrede tranebær
  • 1 håndfuld hasselnødder
  • 2 spsk ekstra jomfru olivenolie
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 tsk honning
  • 1 tsk havsalt
  • friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Rist hasselnødder på en tør pande til de er gyldne og skrællen kan nulres af. Deles i halve. 
  • Pres saft af en halv citron i en skål og kom iskoldt vand ved.
  • Skræl knolden og skær den i 1 cm tykke skiver. 
  • Skær knoldselleri og pærer i tynde strimler på mandolinjern*. Kommes i det iskolde citronvand, så ikke det oxideres og bliver kedeligt brunt. 
  • Bland olivenolie, citronsaft, honning, salt og peber. 
  • Dræn citronvandet fra der fintsnittede knoldselleri, og slyn det fri for vand. En salatslynge er perfekt til dette formål!
  • Vend fintsnittet knoldselleri og pære med dressingen og klippet karse. Drys med ristede hasselnødder og tørrede tranebær. 

Noter

*har du ikke et mandolinjern, så kan du rive knoldsellerien groft på et rivejern og skære pærerne tyndt ud med en skarp kniv.