Go Back

Gulerodsrisotto

Nyd den farverige gulerodsrisotto med godt brød til. 
Antal: 2 personer

Ingredienser

Gulerodsrisotto

  • 300 g gulerødder
  • 150 g risottoris
  • 1 lille løg (50g)
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk smør
  • 1 dl hvidvin
  • 5 dl kyllingefond eller grøntsagsfond
  • 30 g revet fast ost (eksempelvis parmesan, vesterhavsost eller knøsen ost)
  • 1 spsk smør
  • 1 spsk æblecidereddike
  • salt og peber

Topping

  • olivenolie
  • 1 løg
  • 1-2 gulerødder
  • persille

Sådan gør du

  • Skræl gulerødderne, skær dem i mindre stykker og kog dem møre. Blendes til pure.
  • Find en dyb pande frem, varm den op og smelt smør og olie heri. 
  • Hak løget fint, kom det på panden og steg dem blanke i ca. 2 minutter. 
  • Kom risottorisene i panden og rør godt rundt, så alle riskorn er dækket af fedtstof. Lad dem suge fedtstof til sig i et minuts tid. 
  • Kom hvidvin ved og lad det koge af. 
  • Tilsæt nu fond lidt ad gangen. Lad risene suge væsken til sig inden du tilfører mere fond. Fortsæt indtil der ikke er mere fond tilbage. 
  • Mens du har øje på risottoen, skæres løg og gulerødder i tynde strimler og steges i olie til de har fået god farve. Lægges over på en tallerken med køkkenrulle.
  • Vend gulerodspure, revet ost og smør i risottoen, og smag til med æblecidereddike, salt og peber. Tilsæt mere ost hvis du synes.
  • Anrettes i skåle med de sprøde løg og gulerodsstrimler, friskhakket persille, og gerne lidt brød til.