Go Back

Sund gulerodskage med fuldkorn

En sundere version af gulerodskage, som med god samvittighed kan nydes - endda til morgenmad! Den er bagt med fuldkornsspeltmel og sødet med ahornsirup. Nyd en skive med flødeost og eventuelt lidt honning. 
Forb. tid20 min
Tilb. tid1 t
Samlet tid1 t 20 min

Ingredienser

  • 400 g skrællede gulerødder, skåret i mindre stykker
  • 1,25 dl ahornsirup
  • 1 dl ymer
  • 0,5 dl smagsneutral olie - eksempelvis rapsolie
  • 1 æg
  • 50 g havregryn
  • 250 g fuldkornsspeltmel fra Valsemøllen
  • 1 tsk bagepulver
  • 0,5 tsk natron
  • 1 tsk stødt kanel
  • 0,5 tsk stødt muskat
  • 0,5 tsk stødt kardemomme
  • 0,5 tsk stødt ingefær
  • 0,5 tsk fint salt

Sådan gør du

  • Kog gulerødderne møre, hæld vand fra gryden og blend gulerødderne til en puré.
  • Tænd ovnen på 170 grader og beklæd en rugbrødsform (XxX cm) med bagepapir.
  • Vend puréen med olie, ymer, ahornsirup og æg.
  • Bland de tørre ingredienser og rør dem i. Bland godt.
  • Fordel dejen i rugbrødformen og bag gulerodskage-brødet i 1 time. Tjek eventuelt med en tandstik efter 50 minutter. 
  • Når færdigbagt tages gulerodskage-brødet op af formen og afkøles på rist.