Go Back
Udskriv
Recipe Image
Udskriv
Ærtetærte med ricotta og dild
Opskrift på den lækreste forårstærte/sommertærte med grønne ærter, forårsløg, dild og cremet ricottafyld.
Forb. tid
15
min
Tilb. tid
40
min
Samlet tid
55
min
Antal:
6
personer
Ingredienser
Fyld til ærtetærte med ricotta
1
portion
tærtedej
(se opskrift ovenfor)
3
æg
250
g
ricotta
250
g
frosne ærter
3-4
forårsløg
1
potte
dild
salt og peber
Pynt
dildtoppe
brøndkarse (kan udelades)
snittet forårsløg
Sådan gør du
Læg ærterne i koldt vand til de er tøet, og dræn dem gennem en sigte. Lad dem dryppe godt af.
Snit forårsløg. Skær dild fra potten så langt nede på stilken som muligt. Hak dild-stilkene men gem toppene til at pynte den færdige tærte med.
Pisk ricotta og æg sammen. Vend ærterne, forårsløg og dildstilke heri.
Fordel fyldet i en forbagt tærtebund.
Bag ærtetærten ved 180 grader C i 30-40 minutter eller til fyldet har sat sig.
Pynt tærten med dildtoppe, brøndkarse og snittet forårsløg.
Noter
Laks passer virkelig godt til tærten - både stegt, koldrøget og varmrøget.