Go Back

Ærtetærte med ricotta og dild

Opskrift på den lækreste forårstærte/sommertærte med grønne ærter, forårsløg, dild og cremet ricottafyld. 
Forb. tid15 min
Tilb. tid40 min
Samlet tid55 min
Antal: 6 personer

Ingredienser

Fyld til ærtetærte med ricotta

  • 1 portion tærtedej (se opskrift ovenfor)
  • 3 æg
  • 250 g ricotta
  • 250 g frosne ærter
  • 3-4 forårsløg
  • 1 potte dild
  • salt og peber

Pynt

  • dildtoppe
  • brøndkarse (kan udelades)
  • snittet forårsløg

Sådan gør du

  • Læg ærterne i koldt vand til de er tøet, og dræn dem gennem en sigte. Lad dem dryppe godt af. 
  • Snit forårsløg. Skær dild fra potten så langt nede på stilken som muligt. Hak dild-stilkene men gem toppene til at pynte den færdige tærte med. 
  • Pisk ricotta og æg sammen. Vend ærterne, forårsløg og dildstilke heri.
  • Fordel fyldet i en forbagt tærtebund. 
  • Bag ærtetærten ved 180 grader C i 30-40 minutter eller til fyldet har sat sig. 
  • Pynt tærten med dildtoppe, brøndkarse og snittet forårsløg.

Noter

Laks passer virkelig godt til tærten - både stegt, koldrøget og varmrøget.