Go Back

Rabarbergrød

Forb. tid10 min
Tilb. tid20 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

Rabarbergrød

  • 750 g rabarber
  • 150 g sukker
  • 2 tsk vanljesukker
  • ½ citron, saft heraf
  • 1 spsk sukker til drys

Ristede havregryn

  • 1 dl sukker
  • 2-2½ dl havregryn

Derudover

  • ¼ L fløde

Sådan gør du

  • Rens rabarberstilkene og skær dem i 1 cm stykker.
  • Kom rabarberne i en gryde, vend med sukker og lad det stå 15 minuttter. Sukkert vil trække væske ud af rabarberne, så ikke du behøver tilsætte ekstra vand.
  • Kog grøden op og lad den simre 15 minutter. Når du rører i gryden vil rabarberstykkerne falde fra hinanden. Smag til med vanilje og citronsaft. Tilsæt mere sukker hvis du vil have den sødere.
  • Sluk for blusset, hæld rabarbergrøden over i en serveringsskål og drys med 1 spsk sukker - det forhindrer at grøden trækker skind.
  • Smelt sukkeret til havreknas på en pande ved lav varme. Når smeltet helt vendes havregryn i og de ristes let gyldne. Flyttes over på et stykke bagepapir til afkøling.
  • Prisk fløden let.
  • Server nu grøden med letpisket fløde og havreknas. Grøden kan både serveres lun eller kold.

Noter

Som udgangspunkt behøver du ikke jævne rabarbergrøden - men synes du alligevel den virker tynd, så kan den jævnes med lidt kartoffelmel rørt ud i vand, som tilsættes, så snart der slukkes for blusset.