Go Back

Fransk bønnesalat med karamelliserede løg og soltørrede tomater

Forb. tid20 min
Tilb. tid15 min

Ingredienser

Bønner:

  • 400 g friske grønne bønner
  • 100 g soltørrede tomater i olie
  • 5 blade salvie
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk olivenolie
  • 1-2 tsk havsalt

Karamelliserede løg:

  • 2 store løg
  • 2 spsk smør

Croutoner:

  • daggammelt brød
  • 2 spsk olivenolie
  • 5 blade salvie

Desuden:

  • 100 g feta

Sådan gør du

  • Nip bønnerne og kom dem i en gryde. Kog rigeligt vand op i en elkeddel og hæld det over bønnerne. Lad dem trække i det varme vand i 4 minutter, hæld vandet fra, hæld koldt vand over og lad nu bønnerne dryppe af i en sigte.
  • Skær brødet i tern og steg dem gyldne i olivenolie og finthakket salvie på en pande. Flyt croutonerne over på et stykke køkkenrulle.
  • Pil løget og skær det i tynde både. Smelt smørret på panden, som du før brugte til croutoner, og kom løgene ved. Lad løgene stege indtil de karamelliserer.
  • I mens varmes olivenolie op på en stor pande. Del de soltørrede tomater i halve, pres hvidløg, og hak salvien. Kommes på panden og steger 1 minut.
  • Kom de afdryppede bønner på panden med tomaterne og vend det sammen. Kom salt ved. Lad det stege et par minutter til bønnerne er gennemvarme.
  • Vend de karamelliserede løg sammen med bønnerne og flyt bønnesalaten over på et serveringsfad.
  • Fordel knust feta og sprøde croutoner ovenpå.
  • Kan serveres både varm som kold.

Noter

Opskriften rækker til 5-6 personer, når serveret som tilbehør, eller til 2-3 personer som hovedret. Har du tilfældigvis rester af kylling, så smager det fantastisk blandet i bønnesalaten.