Go Back
Undgå blød tærtebund - få opskrift på sprød tærtebund
Udskriv
4 fra 1 stemme

Tærtebund med fuldkorn

Opskrift på sprød fuldkornstærtebund - hver gang. Opskriften kan strækkes til en tærteform med Ø 24 cm. Skal du lave en tærte med større diameter end dette, så brug mængdemålene angivet i parentes.
Forb. tid20 min
Tilb. tid40 min
hviletid30 min

Ingredienser

  • 100 g koldt smør (125 g)
  • 50 g fuldkornsmel (75 g)
  • 130 g hvedemel (160 g)
  • 1-2 spsk iskoldt vand (2-3 spsk)
  • 1 æg til pensling

Sådan gør du

  • Sørg for at dit smør er helt koldt - smid det gerne en tur i fryseren i 30 minutter før du går igang.
  • I en food processer eller stor blender - kom mel og smør skåret i tern heri og blend indtil smørret er findelt og teksturen er krummende.
  • Vip massen ud på køkkenbordet og saml den med koldt vand. Dejen skal kun lige samles og ikke æltes.
  • Kom tærtedejen i en frysepose (eller pak den ind i film) og læg den på køl i 30 minutter.
  • Tænd ovenen på 180 grader almindelig ovn.
  • Rul tærtedejen ud på et meldrysset bord. Rul forsigtig dejen op på kagerullen, flyt den over i tærtefadet og sørg for at dejen lægger sig tæt langs fadets kanter.
  • Skær overskydende dej fra og prik bunden med en gaffel. Læg et stykke bagepapir ovenpå og fordel tørrede bønner heri.
  • Bages i 30 minutter, hvorefter bagepapiret med bønner flyttes og tærtebunden bages yderligere 10 minutter.
  • Når bunden tages ud af ovnen, pensles den med sammenpisket æg, hvilket danner en proteinhinde, der forhindrer at bunden gennemvædes, når fyldet kommes i.
  • Når det penslede æg har sat sig på overfladen, er bunden klar til at blive fyldt og bage videre.