Sørg for at dit smør er helt koldt - smid det gerne en tur i fryseren i 30 minutter før du går igang.
I en food processer eller stor blender - kom mel og smør skåret i tern heri og blend indtil smørret er findelt og teksturen er krummende.
Vip massen ud på køkkenbordet og saml den med koldt vand. Dejen skal kun lige samles og ikke æltes.
Kom tærtedejen i en frysepose (eller pak den ind i film) og læg den på køl i 30 minutter.
Tænd ovenen på 180 grader almindelig ovn.
Rul tærtedejen ud på et meldrysset bord. Rul forsigtig dejen op på kagerullen, flyt den over i tærtefadet og sørg for at dejen lægger sig tæt langs fadets kanter.
Skær overskydende dej fra og prik bunden med en gaffel. Læg et stykke bagepapir ovenpå og fordel tørrede bønner heri.
Bages i 30 minutter, hvorefter bagepapiret med bønner flyttes og tærtebunden bages yderligere 10 minutter.
Når bunden tages ud af ovnen, pensles den med sammenpisket æg, hvilket danner en proteinhinde, der forhindrer at bunden gennemvædes, når fyldet kommes i.
Når det penslede æg har sat sig på overfladen, er bunden klar til at blive fyldt og bage videre.