Go Back

Tomattærte

Der er maks sommer på drengen her! Tomattærte med tomater (surprise!), ricotta og middelhavskrydderurter: hvidløg, timian, salvie og oregano.
Forb. tid15 min
Tilb. tid35 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 portion tærtedej
  • 250 g ricotta
  • 2-3 æg
  • 200 g cherrytomater
  • 6 tørrede tomater
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • krydderurter (salvie, oregano, timian)
  • 2 sosk olivenolie
  • ½ tsk havsalt

Sådan gør du

  • Forbered tærtebunden som beskrevet i opskriften der er linket til herover*
  • Tænd ovenen på 180 grader almindelig ovn.
  • Hak løg, hvidløg, soltørrede tomater og kryderurter fint.
  • Kom olivenolien på en varm pande og steg ovenstående indtil løgene er blanke.
  • Pisk æg og ricotta sammen med en gaffel, of vend nu løg og urter i.
  • Hæld massen i tærteformen og fordel halve cherrytomer heri.
  • Drys med havsalt og bag tomattærten i 30-35 minutter. Den er færdig når ricottamassen har sat sig.

Noter

*I denne opskrift er brugt en Ø24 tærteform. Bruges en større tærteform, kan du supplere opskriften op med et ekstra æg.