Go Back

Blomkålssalat med sennepsdressing og ristet boghvede

En ny fætter til den klassiske kartoffelsalat - en cremet blomkålssalat med sennepsdressing, purløg og ristet boghvede.
Forb. tid20 min
Trækketid1 t
Antal: 2 personer

Ingredienser

Blomkålssalat

  • 400 g blomkål (ca. ½-⅔ blomkålshoved)
  • ½-¾ dl fintklippet purløg
  • 4 spsk hel boghvede

Sennepsdressing

  • 1 dl ymer eller creme fraiche
  • 2 spsk flødeost (eller mayonnaise)
  • ½-1 tsk sød sennep
  • 1 tsk æblecidereddike
  • 1 tsk flydende honning (eller sukker)
  • ½ tsk havsalt

Sådan gør du

  • Del blomkål i grove buketter.
  • Rør sennepsdressingen sammen, smag til og vend den sammen med blomkålen.
  • Klip purløg fint og vend størstedelen i blomkålssalaten - gem resten til drys lige før serveering.
  • Stilles på køl og trækker i minimum 1 time.
  • Rist hel boghvede på en tør pande til de er gyldne.
  • Drys med purløg og ristet boghvede lige før servering.