Go Back

Grillet spidskål med mormordressing, ristet boghvede og ærter

Forb. tid10 min
Tilb. tid10 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 stort spidskål
  • 2 spsk hel boghvede
  • 150 g bælgede friske ærter

Mormordressing

  • 1 dl fløde
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Rør fløden tyk med citronsaft og smag til med sukker, salt og peber. Stil dressingen på køl indtil den skal bruges.
  • Rist boghveden gylden på en tør pande ved middel varme.
  • Del spidskålet på langs og del hver halvdel i 4 dele - skæres så hver del holdes sammen af stammen i bunden.
  • Varm en grillpande godt op (eller en rigtig grill) - den skal være brandvarm.
  • Læg spidskålet på grillen og lad det stege ca. 5 minutter på hver side eller til det har fået brankede kanter.
  • Læg det grillede kål i et fad, drys med bælgede ærter, ristet boghvede og server mormordressing til.